11-årige Magnus overdynget med kærlighed efter salg af fuglehuse

11-årige Magnus Lange Andersen har modtaget en masse søde beskeder og kommentarer, efter at han i søndags medvirkede i et indslag hos TV MIDTVEST.

Magnus Lange Andersen
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Med sav, boremaskine og hammer charmerede 11-årige Magnus Lange Andersen og hans familie sig i sidste uge ind i midt- og vestjydernes hjerter.  

Familien fra Ringkøbing er nemlig blevet overdynget med kærlighed, siden TV MIDTVEST søndag kunne fortælle, at ordblinde Magnus Lange Andersen hjælper sine forældre med at betale for et privat læsekursus ved at lave fuglehuse

Kommentarerne fra TV MIDTVESTs Facebookside lyder blandt andet på, at Magnus er sej, at det er en god idé, og at han nok skal komme frem i livet med det mod, han udviser. 

- Det er fantastisk. Vi har forsøgt at læse så mange af dem som muligt, siger Mette Lange Andersen, der er mor til Magnus. 

Modtaget mange private beskeder

Mette Lange Andersen har også modtaget mange private beskeder, pengeoverførsler til ekstra læsetimer og fredagssnolder, så familien også har kunnet holde lidt fri fra arbejdet. 

- Han fortjener at få alt den positive respons og få at vide, at det ikke bare er hans mor, der synes, at det er lidt sjovt, siger hun.

Men det kan også være lidt en speciel følelse, når man over natten næsten er blevet en lokal kendis.

- Det har været overvældende, og det blev noget vildere, end vi regnede med, siger Mette Lange Andersen og tilføjer: 

- Magnus er glad og stolt, men han er også vestjyde. Han har ikke følelserne helt ude på tøjet, men jeg kan mærke, at han har syntes, at det var en sjov oplevelse, siger Mette Lange Andersen. 

Ville hjælpe til med at betale for læsekursus 

Magnus Lange Andersens forældre besluttede at købe et privat læsekursus til ham, som skulle være med til at styrke hans læse-, skrive- og stavefærdigheder. 

Men lidt efter den beslutning kom Magnus med den idé, at hvis han nu selv lavede nogle fuglehuse i værkstedet og solgte dem, så kunne han være med til at hjælpe med at betale nogle af pengene til det knap 7000 kroners læsekursus. 

Husene blev solgt på Facebook, og herefter blev Magnus Lange Andersen lagt ned af bestillinger. Derfor blev det i stedet til et familie-projekt, hvor hans tvillingesøster har malet husene i den farve, som kunderne har bestilt. Hans far har hentet træ, og hans mor sørget for al logistikken med de færdige fuglehuse.