Warren Buffett bestiller første del af rekordordre i Vestas

Vestas skal levere 107 vindmøller til stort projekt i USA. Det kan blive rekordordre for vindmølleproducenten.

Vindmølleproducenten Vestas har fredag fået sat de sidste underskrifter på en kontrakt, der forpligter den danske vindmøllegigant til at levere 107 styks vindmøller til et stort projekt i Iowa, USA.
    
Kunden er Midamerican, der er et datterselskab af Berkshire Hathaway, som er ejet af rigmanden Warren Buffett, oplyser Vestas i en meddelelse.
    
Og det er en uhyre vigtig ordre for Vestas på det amerikanske marked, skriver Ritzau Finans, for det er kun første bid af et gigantisk projekt, der samlet kan blive den største ordre for Vestas nogensinde.
    
Ordren lyder på 214 megawatt og er en del af det investeringsgodkendte Wind XI-projekt på i alt to gigawatt (GW).
    
- Det er kæmpe stort for Vestas. Det er indgangsbilletten til 2000 MW, som man nu må formode, at der står Vestas på, siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank, til Ritzau Finans.
    
Han påpeger, at der har været og fortsat er nogen usikkerhed om stabiliteten på det amerikanske marked, der er ekstremt væsentligt for vindmølleproducenterne. Men udsigterne er gode - og blot endnu bedre efter fredagens ordre.
    
- Det er den største enkeltordre, som Vestas nogensinde har fået. Den kommer jo så ikke på én gang, men det vidste vi godt. Det her er måden, man gør det på i USA. Men fundamentet for, at resten også kommer, er til stede nu, siger Jacob Pedersen.
    
- Hvornår det eventuelt bliver til virkelighed - det er svært at sige. Men signalerne fra Vestas omkring det amerikanske marked er rimelig utvetydige. Der forventes et stort og relativt stabilt amerikansk marked fremover, fortsætter han.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.