Vind et job: Konkurrence skal tiltrække arbejdskraft

En ny konkurrence, hvor nyuddannede kan vinde deres drømmejob, skal trække kvalificeret arbejdskraft til Vestjylland.

Kirsten Høy Andersen er en af de kandidateter, der har mulighed for at vinde et job i Vestjylland. Hun har planer om at flytte hjem til familien vest på fra København.
Kirsten Høy Andersen er en af de kandidateter, der har mulighed for at vinde et job i Vestjylland. Hun har planer om at flytte hjem til familien vest på fra København.
Foto: Emilie Grav, TV MIDTVEST

Langt de fleste går og drømmer om et helt særligt job, de godt kunne tænke sig i fremtiden, og nu kan man vinde det i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Der er mangel på arbejdskraft i området, og derfor tager kommunens Erhvervsråd sammen med en lang række vestjyske virksomheder en ny strategi i brug.

De lancerer nemlig konkurrencen 'Vind et job', hvor nyuddannede får mulighed for at vinde deres drømmejob.

- Vores virksomheder vækster og vækster. Men vi mangler hænder. Så nu prøver vi en anderledes strategi med konkurrencen "Vind et job", der skal få unge faglærtes øjne op for de mange jobmuligheder, vi kan tilbyde her, siger Hans Jørn Mikkelsen, direktør for Erhvervsrådet i Ringkøbing-Skjern.

Lige nu er en af de største udfordringer for danske virksomheder rekruttering af kvalificeret arbejdskraft, og i Vestjylland er de særligt på udkig efter faglærte og videreuddannende.

Kandidaterne har besøgt flere forskellige virksomheder. De fik blandt andet en rundvisning hos Hvide Sande Shipyard.
Kandidaterne har besøgt flere forskellige virksomheder. De fik blandt andet en rundvisning hos Hvide Sande Shipyard.
Foto: Emilie Grav, TV MIDTVEST

Jobsøgende tager godt imod

På baggrund af en ansøgning får 12 kandidater et eksklusivt todages-forløb, som skal klæde dem på til at lande drømmejobbet hos en virksomhed i Ringkøbing-Skjern. 

Kirsten Høy Andersen er kommet helt fra København for at se på mulighederne.

- Jeg kan i høj grad få noget ud af det. Jeg lærer virksomhederne at kende her ude og finder ud af, hvad de har brug for, så jeg kan målrette min ansøgning eller tillære mig noget nyt, hvis det er det, der mangler, siger Kirsten Høy Andersen, der til daglig er salgschef i København.

Hun har besluttet sig for, at hun gerne vil hjem til sin familie vest på, men det er ikke nemt at søge job i Vestjylland, når man bor i København.

- Det er ikke så nemt at klare jobinterviews og jobsøgning på så lang afstand. Hver gang jeg skal til jobsamtale, så tager det mig en hel dag og koster mig små 2.000 kroner i offentlig transport, så det her koncentrerede forløb er fantastisk.

Forløbet består af virksomhedsbesøg, direktør-talks, samtale-træning og teambuilding-aktiviteter. Til slut skal deltagerne møde et dommerpanel med virksomhedsledere, som skal overbevise kandidaterne om, at de skal vælge dem som deres kommende arbejdsgivere.

Blandt de deltagende virksomheder er Landia, KRAMP, Dovista, PTI og JSB Group. som kæmper om, at få fingrene i kandidaterne, når konkurrencen løber af stablen den 10.-12. juni.

0:40
Kirsten Høy Andersen er kommet helt fra København for at se på mulighederne i Vestjylland, og hun er begejstret.