Vil politianmelde Kystdirektoratet

Det, som Kystdirektoratet troede, ville blive det sidste punktum i sagen om drænrørene ved Skodbjerge, kan nu få endnu flere kapitler. Nu rejser opfinder Poul Jakobsen fra Skagen Innovation Center hjem fra en rejse i Sydamerika for at forhindre Kystdirektoratet i at fjerne drænrørene.

Opfinderen bag drænrørene, der siden 2005 har været gravet ned som et forsøg med bedre kystsikring i Skodbjerge syd for Hvide Sande, sætter nu hårdt mod hårdt i kampen mod Kystdirektoratet. I går kom det frem, at Kystdirektoratet vil rydde op og fjerne drænrørene fra stranden. Men nu afbryder opfinderen bag de famøse drænrør en rejse i Sydamerika for at forhindre opgravningen.

 - Vi har modtaget deres brev den 14. januar og kan hermed oplyse, at handlingen, de påtænker, er ulovlig i henhold til danske lovgivning. Skagen Innovation Center forbeholder sig ret til erstatning for de forvoldte skader på et velfungerende kystbeskyttelsesanlæg, skriver Poul Jakobsen i et brev til Kystdirektoratet.

I brevet hævder Poul Jakobsen, at modulerne er placeret på tredjemands jord, at anlægget er velfungerende. Han hævder også, at Kystdirektoratet har sparet flere millioner kroner på sandfodring i området, fordi drænrørene er effektiv kystsikring.

Det er hærværk

I brevet til Kystdirektoratet skriver Poul Jakobsen, at Kystdirektoratet begår hærværk mod deres anlæg, hvis de begynder at fjerne det - uden Skagen Innovation Centers tilladelse. Den får de imidlertid ikke. Tværtimod.

 - Deres brev af 14. januar overdrages til kriminalpolitiet, fordi vi ikke vil finde os i offentlige trusler på vores ejendom og virke. Det har aldrig været på tale at rykke modulerne op i rørområderne og kan derfor ikke gennemføres på lovlig vis, som Kystdirektoratet har påstået i pressen, skriver Poul Jakobsen.

I brevet fremgår det, at Poul Jakobsen personligt møder op hos Kystdirektoratet på mandag, hvor arbejdet med at rydde området er planlagt til at begynde.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.