Vil lokke madglade turister til: - Der er muligheder for at lykkes heroppe

28 procent af de besøgende turister i Danmark vælger landet for at få en madoplevelse. Det vil Ringkøbing-Skjern Kommune udnytte.

Ringkøbing-Skjern Kommune er gået aktivt ind i kampen om at få en større bid af kagen. En større bid af den kage, der tæller udenlandske turister, der kommer til Danmark for at få en madoplevelse.

For ifølge tal fra Visit Denmark vælger 28 procent af landets besøgende turister at komme til Danmark af mad- og gastronomiske årsager.

quoteJeg tror, at der er de samme muligheder for at lykkes heroppe

Colin Seymour, turistchef i Varde Kommune

Netop disse turister vil Ringkøbing-Skjern Kommune lokke til egnen, så de kan opleve, at også denne del af landet har noget at byde på i spiselig forstand.

- Vi skal i højere grad bestræbe os på at få folk til at synes, at det også er et godt område at komme til, når det drejer sig om at spise, siger udviklingschef i Center for Fødevareudvikling i RingkøbingSkjern Erhvervsråd, Søren Holm.

Klar til at svinge kødgryderne

Missionen om at få flere madglade turister til landsdelen ser lokale kræfter aldeles positivt på.

På Hotel Skjern er de klar til at svinge kødgryderne og lange lokale specialiteter over disken.

- Vi vil selvfølgelig gerne have flere gæster, men vi vil også gerne have et større kendskab til vores område, siger Kristina Bundesen, der er medejer af Hotel Skjern.

Har samme mulighed for at lykkes

Heldigvis skal Kristina Bundesen og andre ikke til at opfinde den dybe tallerken for at tillokke de turister, der sætter pris på en madoplevelse udover det sædvanlige.

Lidt længere sydpå, nærmere betegnet i Varde Kommune, har de stor succes med at lokke appetitrige gæster til.

Her er der kommet flere gæster til fra lande, som normalt ikke er dem, der kommer flest fra. Det er gæster, der bruger flere penge end gennemsnittet, udtaler Colin Seymour, der er turistchef i Varde Kommune.

Og disse turister kan også finde vej til Ringkøbing-Skjern Kommune, mener Colin Seymour.

- Jeg tror, at der er de samme muligheder for at lykkes heroppe. Jeg tror bare, at der er nogen, der skal sætte sig foran og gå i gang med det.

Foruden Ringkøbing-Skjern Kommune har også Holstebro Kommune lanceret en strategi, der skal få mad- og gastroturisterne til.

Madglade turister skal lokkes til Midt- og Vestjylland. Se indslag om missionen her.
Foto: Indslag: Peter Pedersen og Nicolaj Bøndergaard Madsen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.