Vil kapre elever hos naboen

To foreninger i Stadil-Vedersø tilbyder nu gratis buskørsel til skoleelever, der vil flytte fra nabokommunen til den lille folkeskole i Stadil-Vedersø.

Skoleelever er blevet en efterhånden blevet en eftertragtet "vare". Manglen på elever får nu sogneforeningen i Stadil-Vedersø og Støtteforeningen for skole og børnehus i Stadil-Vedersø til at gå utraditionelle veje.

Stadil-Vedersø skole ligger i Ringkøbing-Skjern kommune, men nu forsøger de to foreninger at få flere elever fra nabokommunen Holstebro til at flytte til den lille skole. Det sker blandt andet ved at tilbyde gratis buskørsel fra Ulfborg til kommende skoleelever.

- Nærmeste større by er Ulfborg i Holstebro Kommune, og vi tror, at det især er der, at vi er interessante for familier, der gerne vil have deres børn på en mindre skole. Det frie skolevalg kan gå over en kommunegrænse, men skolebussen følger ikke med. Derfor indsætter vi vores egen bus, siger Maria Bentzen, der er næstformand i skolens støtteforening.  

Lokker med annoncer

Lige nu går der 86 elever på Stadil-Vedersø skole. Ud over gratis buskørsel vil de to foreninger også sætte store annoncer i den lokale ugeavis, for at lokke nye børn og forældre til.

For nogle år siden var Stadil-Vedersø Skole truet af lukning, men underskrifter og massiv forældreopbakning gjorde, at skolen slap fri i første omgang.

Stauning Skole er også igang med noget lignende. De henter elever i Skjern i minibus og tilbyder gratis frugt. Det lavede vi et indslag om i marts. Se det herunder:


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Uddannelse.