Viceborgmester om Lalandia i Søndervig: - Det er en stor turistmagnet

Lalandia i Søndervig kommer til at øge omsætningen i lokalsamfundet og give flere jobs.

Midt- og Vestjyderne skal glæde sig til, at Lalandia åbner ved det kommende Søndervig Feriepark.

quoteAlt i alt en rigtig god magnet til at udvikle turismen

Henrik Høegh, viceborgmester, Lolland Kommune

Så klar er udmeldingen fra viceborgmester i Lolland Kommune, Henrik Høegh, der taler af erfaring, fordi der også ligger en Lalandia i Rødby på Lolland.

- Vi er rigtig glade for Lalandia i vores kommune, fordi det er en stor turistmagnet. De står for godt og vel halvdelen af overnatningerne i kommunen, selv om vi også har mange ommerhuse. Det er en fantastisk arbejdsplads, og det har et rigtig godt samarbejde med vores øvrige turistdestinationer. Så vi er rigtig tilfredse med at have Lalandia i Lolland Kommune, siger han til TV MIDTVEST.

På Lolland har den lokale Lalandia øget omsætningen omkring vandlandet også.

Omkringliggende byer og øvrige turistattraktioner nyder godt af de turister, som Lalandia tiltrækker, fordi vandlandet samarbejder med lokale turistdestinationer såsom Knuthenborg Safaripark.

Derfor kan Søndervig og Ringkøbing-Skjern Kommune i det hele taget godt have høje forventninger.

- Så skal de forvente en turismeaktør, som øger antallet af arbejdspladsen for unge mennesker og socialarbejdere, en turismeaktør, som er rigtig god til at samarbejde med de øvrige turismeaktiviteter – alt i alt en rigtig god magnet til at udvikle turismen, siger Henrik Høegh.

Nye visioner

Når Lalandia i Søndervig åbner, bliver det ikke med samme udseende, som Lalandia i Billund eller i Rødby.

For hvor der disse steder er fokus på et tropisk udseende, skal Lalandia i Søndervig tilpasses den omkringliggende natur.

- Det bliver et anderledes Lalandia, som skal indpasses i naturen både ude og inde. Formen bliver tilpasset klitlandskabet med grønne tage, og indvendig skal der være vestjysk natur med sand og marhalm, siger Lalandias direktør, Jan Harriet, på mandagens pressemøde.

Han løftede samtidig sløret for, at der kommer til at være vandrutsjebaner, bølgebassin, varme- og spapools, legeland og kreative værksteder.

Hør her hele interviewet med viceborgmester i Lollands Kommune, Henrik Høegh.