Veteran-forening: En ærgerlig dom

Forsvaret burde tage diskussionen i stedet for at gemme sig bag en forældelsesfrist, siger Veteran Alliancens talsmand.

Paraplyorganisationen Veteran Alliancen, der kæmper for at forbedre forholdene for danske krigsveteraner, ærgrer sig over en dom fra retten i Herning.

- Det er en ærgerlig dom - mest fordi den endnu engang understreger, at forsvaret overhovedet ikke er interesseret i at diskutere deres ansvar for de skader, som især Balkan-veteranerne har pådraget sig, siger Veteran Alliancens talsmand Claus Stenberg.

Sagen drejer sig om den tidligere soldat Heine Andersen fra Hee ved Ringkøbing, der var udsendt til Bosnien i 1996. Efter udsendelsen fik han konstateret posttraumatisk stress-syndrom, og han valgte senere at lægge sag an mod Forsvarsministeriet for at få ministeriet til at anerkende sit ansvar for hans sygdom.

Men retten i Herning frifandt ministeriet med den begrundelse, at sagen er forældet. Retten tog dermed ikke stilling til de juridiske aspekter i sagen. 

- Jeg synes, at det fine og ælde træk af forsvaret havde været at tage diskussionen i stedet for at gemme sig bag en forældelsesfrist, siger Claus Stenberg.

Heine Andersen overvejer nu, om han skal anke sagen til landsretten.

 

Se interview med Claus Stenberg fra Veteran Alliacen her

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.