Veteran-forening: En ærgerlig dom

Forsvaret burde tage diskussionen i stedet for at gemme sig bag en forældelsesfrist, siger Veteran Alliancens talsmand.

Heine Andersen tabte den sag, han havde anlagt mod Forsvarsministeriet, fordi retten mente, at sagen var forældet. Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Paraplyorganisationen Veteran Alliancen, der kæmper for at forbedre forholdene for danske krigsveteraner, ærgrer sig over en dom fra retten i Herning.

- Det er en ærgerlig dom - mest fordi den endnu engang understreger, at forsvaret overhovedet ikke er interesseret i at diskutere deres ansvar for de skader, som især Balkan-veteranerne har pådraget sig, siger Veteran Alliancens talsmand Claus Stenberg.

Sagen drejer sig om den tidligere soldat Heine Andersen fra Hee ved Ringkøbing, der var udsendt til Bosnien i 1996. Efter udsendelsen fik han konstateret posttraumatisk stress-syndrom, og han valgte senere at lægge sag an mod Forsvarsministeriet for at få ministeriet til at anerkende sit ansvar for hans sygdom.

Men retten i Herning frifandt ministeriet med den begrundelse, at sagen er forældet. Retten tog dermed ikke stilling til de juridiske aspekter i sagen. 

- Jeg synes, at det fine og ælde træk af forsvaret havde været at tage diskussionen i stedet for at gemme sig bag en forældelsesfrist, siger Claus Stenberg.

Heine Andersen overvejer nu, om han skal anke sagen til landsretten.

 

01:51

Se interview med Claus Stenberg fra Veteran Alliacen her

Luk video