Vestjysk konditor nomineret til fornem pris

Konditor på Westergaards Hotel i Videbæk er kommet i rigtig fint selskab. De er blandt seks nominerede til Den Danske Spiseguides Hæderspriser.

kage

På Westergaards hotel har de en konditor, der kan noget ud over det sædvanlige. Det har madanmeldere fra Den Danske Spiseguide ved et uanmeldt besøg fundet ud af. De har derfor nu nomineret hotellet og konditoren, Diana Kristensen, til Årets Dessert.

Det er et hardcore felt, det er det virkelig.

Blandt de i alt seks nominerede er der også tre michelin-restauranter.

- Det er et hardcore felt, det er det virkelig, og her kommer vi bare fra lille Skærekageland, lyder det fra Diana Kristensen.

Den Danske Spiseguide har siden 1978 hædret førende danske restauranter én gang om året. Hotellet er glade for, at guiden har valgt at nominere dem.  

- Det er vi kæmpestolte over. Selv om det kun er en prenominering, så er vi alligevel stolte, og håber selvfølgelig, at vi kommer i blandt de tre øverste, siger Bent Graakjær, der er indehaver af Westergaards Hotel.

Whiskey og lokale urter

På hotellet i Videbæk har de ingen michelin-stjerner, men til gengæld bruger de Whiskey fra Stauning og urter fra haven. Det er måske en del af årsagen til, at det vestjyske hotel blev headhuntet. 

- Jeg troede jo ikke helt på det til at starte med, og det er simpelthen, fordi vi deltager i en konkurrence, vi ikke er stillet op til. I min verden hænger det jo ikke sammen, men det er jo vildt flot at blive indstillet til sådan en konkurrence, lyder det fra en glad konditor.

Derudover er Diana Kristensen ikke en hvilken som helst bagerjomfru. Hun har før deltaget i en masse konkurrencer og har blandt andet vundet guld ved konditor-OL.

Hvem, der løber af med den fornemme pris, bliver afgjort til sommer.