Vestjysk Gymnasium Tarm sætter e-sport på skoleskemaet

Fra næste skoleår kan eleverne på Vestjysk Gymnasium Tarm se frem til at få e-sport på skoleskemaet, når en ny linje oprettes.

Der bliver gamet i pauserne blandt en flok elever på Vestjysk Gymnasium Tarm.

Men fremover kan eleverne også se frem til at spille computerspil i timerne. Fra næste skoleår opretter Vestjysk Gymnasium en e-sportslinje som en af de første ungdomsuddannelser.

- Vi gør det, fordi vi tror, at vi kan få nogle andre unge mennesker i tale ved netop at tage udgangspunkt i den store interesse, de har, siger Anne-Mette Thorøe, der er pædagogisk leder på Vestjysk Gymnasium Tarm. 

Fremover kommer eleverne på den nye studieretning derfor til at blande matematik, dansk og historie med spil som World of Warcraft, CS:GO og League of Legends. 

Elever glade for tiltag

Det glæder de nuværende elever med det nye tiltag, men desværre for dem får de ikke glæde af e-sportslinjen. For den begynder først næste skoleår.

- Jeg synes, at det er for sent. Vi andre kunne godt have fået noget ud af det. Det er helt sikkert, siger Benjamin Gravesen fra 2. HF på Vestjysk Gymnasium Tarm.

Både Anne-Mette Thorøe og eleverne er overbeviste om, at det bliver gavnligt fagligt også. 

- Så håber vi også, at e-sport kan blive sådan en velintegreret del af det pædagogiske. Der er meget, der tyder på, at man faktisk godt kan profitere af at spille. Man får faktisk nogle komptencer af at spille meget, siger Anne-Mette Thorøe.

- Jeg tror helt sikkert godt, at du kan lære en masse af det. Både socialt og den måde du tænker på det. Du begynder at tænke mere strategisk og taktisk, siger Rasmus bak Nielsen fra 2. HF på Vestjysk Gymnasium Tarm.

Vestjysk Gymnasium ved endnu ikke hvor mange studerende der vælger E-sportslinjen. Men håber på omkring 20.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Uddannelse.