Vestjysk Fri- og Kostskole tvangslukkes

Når eleverne på Vestjysk Fri- og Kostskole går på juleferie, kommer de aldrig tilbage. Undervisningsministeriet tager skolens tilskud, fordi den ikke har nogen elever i 2. klasse.

Ingen 2. klasse - ingen friskole. Det er undervisningsministeriets begrundelse for at lade Vestjysk Fri- og Kostskole lukke.

Undervisningsministeriet begrunder deres beslutning ud fra Friskoleloven, hvor der står følgende:

"En fri grundskole skal mindst omfatte 1.- 7. klassetrin" (§2, stk. 1 - Læs Friskoleloven her.)

Ministeriet mener, at der til enhver tid skal være elever på alle klassetrin. Men sådan er loven aldrig blevet tolket før, mener Dansk Friskoleforening. Det er en ny måde at tolke den 38 gamle lov om friskoler. Indtil nu har sætningen blot betydet, at friskolen skal kunne tilbyde undervisning på alle klassetrin fra 1. til 7. klasse.

Nu har de ni elever med deres forældre kun en juleferie til at bestemme, hvor de skal starte i skole efter nytår.

Hør interviewet med Torben Pedersen fra Ådum. Han er far til Peter, der går i 5. klasse og ikke har nogen skole efter juleferien.

Op til 40 friskoler vil miste statstilskuddet, hvis skolerne altid skal have elever på alle årgange, skønner friskoleforeningens formand Ebbe Lilliendal. Han håber stadig, at ministeriets nye måde at tolke på, vil blive ændret

Der er 9 elever på Vestjysk Fri- og Kostskole, der udbyder 1. - 7. klassetrin, men der er altså for tiden ikke nogen elever i 2. klasse.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.