Vestas tæt på ny kæmpeordre

Vindmøllegiganten er valgt til såkaldt foretrukken leverandør af stor havvindmøllepark i Storbritannien.

Vinden blæser i den rigtige retning for vindmøllegiganten Vestas. Selskabet meddeler torsdag, at vindmøllekoncernen er blevet udpeget til såkaldt foretrukken leverandør til en havvindmøllepark i Storbritannien med et potentiale på op til 970 megawatt (MW). Det skriver selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Hvis og såfremt projektet udmønter sig i en fast og ubetinget ordre, vil Vestas offentliggøre en selskabsmeddelelse herom, skriver Vestas.

Direktør for MHI Vestas Offshore Jens Tommerup glæder sig over at være udnævnt til foretrukken leverandør.

- Vi ser frem imod at arbejde sammen med Navitus Bay om at forhandle projektet igennem til en endelig og ubetinget ordre, siger han i en pressemeddelelse.

Projektet Navitus Bay ligger ud for Englands sydlige kyst vest for Isle of Wight.

En optælling foretaget af Ritzau Finans viste i starten af maj, at Vestas i 2015 havde annonceret ordrer på vindmøller svarende til 2502 MW.

Men bestillingerne fortsætter altså ind i vindmøllekoncernens ordrebøger.

Nyheden om havvindmølleparken i Storbritannien kommer, få dage efter at Vestas' dansk-japanske joint venture MHI Vestas Offshore Wind har sikret sig en ordre på 400 megawatt (MW) i Storbritannien.

Dermed ser samarbejdet med japanske Mitsubishi ud til at bære frugt. Det dansk-japanske projekt om kæmpe havvindmøller blev indledt sidste forår.

Samarbejdet mellem Vestas og Mitsubishi Heavy Industries handler om at udvikle verdens største havvindmølle, V164 8 MW, som er blevet lavet som en prototype ved Østerild i Thy. Vestas ejer 50 procent af joint venture-selskabet.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.