Vestas-aktien styrtdykker efter amerikansk skatteudspil

Vestas-aktien er faldet med næsten otte procent fredag morgen, efter at Republikanerne i USA har præsenteret et nyt skatteudspil

Vestas-aktien har taget et ordentligt dyk på Børsen fredag morgen. Aktien er faldet med næsten otte procent, efter at Republikanerne i USA torsdag præsenterede et nyt skatteudspil.

Udspillet betegnes ifølge nyhedsbureauet Reuters som den potentielt største ændring af det amerikanske skattesystem siden 1980'erne.

Ifølge Michael Friis Jørgensen, der er chefaktieanalytiker i Alm. Brand, falder aktien, fordi skatteudspillet skaber stor usikkerhed for Vestas.

- Aktien er faldet meget kraftigt tilbage. Vestas er meget eksponeret mod det amerikanske marked og er derfor afhængig af, at der er politisk stabilitet, siger han.

Han tilføjer, at det så tidligt i stadiet er meget usikkert, hvorvidt skattereformen overhovedet bliver vedtaget.

Ritzau Finans citerer storbanken Barclays for, at skattereformen kan have "skadelig effekt på markedsvolumener og priser" for vindmølleindustrien, hvis den bliver gennemført.

- Vi arbejder på at give det amerikanske folk en kæmpe skattelettelse i julegave, sagde præsident Donald Trump i Det Hvide Hus under afsløringen af udspillet ifølge nyhedsbureauet AP.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.