Venstremand taler ved 1. maj-møde: - Vi har rigtig meget at tilbyde arbejderne

I dag er en festdag for de røde partier. Alligevel vovede en venstremand sig ind i løvens hule ved et første maj-møde i Spjald.

1. maj rimer på røde faner og socialdemokratiske slagsange. Men i Spjald er farvepaletten i år udvidet. En blå politiker har vovet sig inde i det røde telt.

- Det er jo Arbejdernes Internationale Kampdag, og jeg synes jo, at vi i Venstre har rigtig meget at tilbyde til arbejderne, så jeg er faktisk rigtig glad for invitationen til i dag, siger Kenneth Mikkelsen, der er folketingskandidat for Venstre i Ringkøbing.

Venstremanden er godt klar over, at han er lidt i undertal, men det får ham ikke til at stikke halen mellem benene – tværtimod.

quoteDer ikke er så mange af mine partifæller, der er i arbejdstøjet i dag, men det er jeg.

Kenneth Mikkelsen, folketingskandidat for Venstre i Ringkøbing

- Jeg har da godt kigget mig omkring på de arrangementer, der foregår rundt omkring i landet, og det er da rigtigt, at der ikke er så mange af mine partifæller, der er i arbejdstøjet i dag, men det er jeg, siger han.

Og der var rigelig mulighed for at komme i arbejdstøjet - i hvert fald verbalt. I Spjald skulle han nemlig battle på scenen med Radikales Andreas Steenberg og Socialdemokratiets Annette Lind.

- Jeg tror faktisk, det kommer frem, at vi har masser at være enige om, og så er der nogle nuancer, vi er uenige om, og det synes jeg er rigtig, rigtig fint så tæt på et valg, siger Kenneth Mikkelsen.

Modstanderne behandler ham pænt

Og selvom de er politisk uenige på mange områder, og selvom han er i absolut undertal, så lovede hans røde partimodstandere, at de nok skulle behandle ham ordentligt.

- Jeg tror jo selvfølgelig på, at de fleste her vil have kampen og gejsten for de røde – jeg tror i hvert fald, der er langt flere her, der er røde, end de er blå, siger Annette Lind, MF, Socialdemokratiet.

Men undervejs får venstremanden dog sat flere stød ind - blandt udfordrer Kenneth Mikkelsen sin modstander på socialdemokratiets pensionsudspil. Og til slut var han ret godt tilfreds med sin præstation.

- Vi står egentlig meget godt til hinanden. Vi kan tage den her diskussion, men det er også med et glimt i øjet, og det synes jeg egentlig er vigtigt, at vi har det godt med hinanden, siger Kenneth Mikkelsen.

En Venstremand havde på Arbejdernes Internationale Kampdag bevæget sig ind på rødt territorie.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.