Venstre-formand ærgrer sig over Mikkelsens farvel

Bopælen er ikke afgørende for kredsformanden i jagten på en ny folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern.

Formanden for Venstres kredsbestyrelse i Ringkøbing-Skjern, Henrik Østergaard, havde gerne set Kenneth Mikkelsen fortsætte som folketingskandidat, selv om det ikke lykkedes Mikkelsen af blive valgt til Folketinget i juni.

- Jeg er ærgerlig over, at Kenneth ikke ønsker at fortsætte, for jeg synes, at han var en rigtig god kandidat, siger Henrik Østergaard til TV MIDTVEST.

Kenneth Mikkelsen har netop meddelt, at han stopper som kandidat for at koncentrere sig om sit arbejde som erhvervsdirektør i Herning og Ikast-Brande, og Henrik Østergaard siger, at kredsbestyrelsen nu vil sætte sig sammen for at drøfte, hvilken profil de gerne ser afløse Mikkelsen.

- Vi skal lede efter en profil, der er inde i tingene og kan tage en god debat, siger Henrik Østergaard.

Ringkøbing-Skjern blev tidligere regnet for en af de mest sikre Venstre-kredse, og indtil sommerens valg havde kommunen haft en mand på tinge uafbrudt siden 1988.

Se video: Kenneth Mikkelsen opnåede ikke valg i Venstres højborg i Ringkøbing-Skjern. Nu vil han koncentrere sig om sit arbejde i erhvervsrådet i Herning og Ikast-Brande.

Bopælen blev afgørende

Kenneth Mikkelsen blev under valgkampen bebrejdet, at han ikke bor i Ringkøbing-Skjern, men i Herning Kommune. 

- Diskussionen om bopælen blev nok desværre afgørende, men jeg har hele tiden haft den holdning, at Kenneth Mikkelsen var den rigtige kandidat. Jeg havde intet imod, at han boede i Herning. Tværtimod kunne det være en fordel i nogle situationer.

- Så den nye kandidat skal ikke nødvendigvis bo i Ringkøbing-Skjern?

- Hvis kandidaten er den rigtige, er det ikke afgørende for mig, siger Henrik Østergaard.

Kenneth Mikkelsen fik 4659 personlige stemmer ved folketingsvalget i juni.