Veninder samlede 42.000 kroner til Knæk Cancer

Christina Stecher startede indsamlingen, da hendes mor fik kræft for tredje gang. Sammen med sin bedste veninde nåede hun et flot resultat.

Christina Stecher (tv.) og veninden Emilie Ojala Larsen. Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

42.172 kroner. 

Så meget nåede Christina Stecher og Emilie Ojala Larsen fra Ringkøbing at samle ind til Kræftens Bekæmpelses store Knæk Cancer-indsamling.

De to 12-årige piger har samlet flasker og solgt roser og Knæk Cancer-armbånd, og lørdag aften var de sammen med Christinas mor Lisa inviteret med til det store indsamlingshow, der blev sendt direkte på TV 2.

- Det har været helt fantastisk at se deres iver og vilje til at gøre en forskel, siger Lisa Stecher.

Christina besluttede at starte indsamlingen for et par måneder siden, da Lisa Stecher for tredje gang blev ramt af kræft - og hun fik hjælp af sin bedste veninde Emilie. 

- Som mor har det været vildt rørende at opleve den måde, som Christina sammen med Emilie har bearbejdet min sygdom på. Det var også en virkelig god oplevelse for os alle sammen at være med til Knæk Cancer-showet, og pigerne siger, at de er klar til at lave en indsamling igen til næste år, fortæller Lisa Stecher.

Der blev i alt samlet 145 millioner ind under Knæk Cancer-ugen. Det var tre millioner mere end sidste år, men et stykke fra rekorden på 160 millioner fra 2016.

02:41

Se indslag om pigernes indsamling fra den 15. oktober.

Luk video

Læs også Se videoen: Lemvig-kammerater laver Knæk Cancer-blomst med traktorer og halmballer