Ulv set i Velling

En mand fra Velling er sikker på, at det var en ulv, der i går bevægede sig ind på hans ejendom i Velling.

De sidste par dage har vi kunnet fortælle om en ulv i Borris efter, at Lasse Langager fra Borris spottede ulven tæt på sit hjem i weekenden.

Nu ser det ud som om, at ulven enten har fundet vej til Velling eller fået en kompagnon i det vestjyske.

Det er Klaus Mastrup fra Velling, der til Dagbladet Ringkøbing-Skjern fortæller, at han lidt over klokken 20 onsdag aften stod ansigt til ansigt med det sky rovdyr uden for hans hus i Velling.

- Ved vores ejendom står en stor sten, og jeg så, at der var noget, der løb ovre ved den. Der løber tit rådyr der, men det så noget anderledes ud, så jeg tænkte, at det måske var en hund - men den var altså noget større. Den stoppede op og kiggede på mig, og så kunne jeg se, at det var en ulv, fortæller han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Det er vildt - jeg vidste slet ikke, de var helt herude ved fjorden, siger han.

Klaus Mastrup er sikker på, at det er en ulv, han mødte, og ikke en andet dyr.

- Der er ingen tvivl. Jeg er selv jæger, så jeg ved nok, hvordan en ulv ser ud. Den var helt stille over ryggen, når den løb, fortæller han til Dagbladet.

Men selvom det sjældne møde har gjort stort indtryk på ham, så vækker det en vis bekymring hos ham.

- Det er en lidt fed oplevelse, men nu skal man da tænke over, om man kan lade ungerne løbe alene ude, siger Klaus Mastrup, der selv har et barn på tre år.

Klaus Mastrup fortæller, at ulven efter at være løbet forbi ham fortsatte over jernbaneskinnerne og videre mod Tranemose Skov.

- Jeg tror kun det varede ti sekunder, men det føltes meget længere,  siger Klaus Mastrup.