Udlånet af fysiske bøger falder

På bibliotekerne i Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommune er det fysiske bogudlån faldet. 7000 færre bøger blev udlånt i juli måned i år.

 

 

Ferie og sommer rimer på læsetid, i hvert fald hvis man spørger bibliotekerne. Det holder også stik i år, selv om udlånet af bøger i Ringkøbing-Skjern kommune i juli faldt med knap 3.000 i forhold samme måned sidste år.

- Helt generelt kan man sige at udlånet af fysiske bøger på bibliotekerne, det falder. Det falder, fordi vi har fået nogle digitale muligheder for, at folk kan låne e-bøger og net-lydbøger, og det benytter de sig af, siger Dorthe Rosenkjær, der er afdelingsleder på Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne.

 

quoteHelt generelt kan man sige at udlånet af fysiske bøger på bibliotekerne, det falder. 

Dorthe Rosenkjær, Afdelingsleder, Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne

 

På biblioteket i Holstebro er tendensen den samme som i Ringkøbing-Skjern. Udlånet af de fysiske materialer er i juli faldet med godt 4.000 i forhold til 2015. 

- Vi kan se, vi låner næsten en bog ud per borger i kommunen i den her måned, så der er stadigvæk rigtig mange, der læser. Det er rigtigt, der er et lille fald. Vi er i gang med at analysere nærmere, hvad det skyldes, siger Henrik Zacho, der er biblioteks- og fritidschef i Holstebro Kommune.

Det vigende udlån er en udfordring. Faldet kommer nemlig, selvom bibliotekerne har mange flere besøgende nu end tidligere til deres arrangementer.

- Vi skal blive endnu skarpere på, hvordan vi formidler, at vi har et rigtig godt bogtilbud. Det kan være, vi skal stramme os lidt mere an i forhold til at lave nogle spændende udstillinger, så vi får solgt varen bedre, når nu kunderne er her, siger Henrik Zacho.     

I gennemsnit lånte hver Midt- og Vestjyde i 2015 knapt fem bøger på folkebiblioteket.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Kultur.