Tyve fanget efter "ulovlig" overvågningsvideo

En overvågningsvideo af to indbrudstyve som tømte et sommerhus i Vestjylland, har ført til anholdelse af tyvene. Men videoen er i strid med persondataloven (arkivfoto)

Marianne Fog Ballegaard og hendes mand fik i april tømt deres sommerhus i Nr. Bork ved Ringkøbing Fjord. Tyvene stjal blandt andet familiens elevationssenge, spiritus og en masse andre ting. Det skriver bt.dk i dag.

Men tyvene vidste ikke, at familien efter et tidligere indbrud havde fået installeret et overvågningskamera, som filmede hele seancen. Videoen gav Marianne Fog Ballegaard og hendes mand til politiet, men de lagde den også på facebook. Her blev den på få dage delt over 56.000 gange.

Tyvene fanget på baggrund af videoen

Nu er tyvene fanget og familien har fået deres ejendele tilbage. Fyns politi forklarer, at henvendelser fra offentligheden på baggrund af videoen har været med til at opklare indbruddet.  Men historien slutter ikke her. Det var nemlig i strid med persondataloven, da familien delte videoen på nettet, for private må ikke offentliggøre overvågningsbilleder.

Marianne Fog Ballegaard siger til BT, at hun er glad for at have delt videoen af de to tyveknægte. Også selvom det var ulovligt.

- Jeg er sikker på, at indbruddet aldrig var blevet opklaret, hvis ikke jeg havde delt overvågningsvideoen på Facebook, siger Marianne Fog Ballegaard.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.