"TV-serie vil sætte os på landkortet"

I går blev der offentliggjort, at der skal optages en tv-serie i Ringkøbing-Skjern Kommune. I dag er der stolthed i kommunen.

Kulturchefen i Ringkøbing-Skjern Kommune vandrer stolt rundt i et vestjysk landskab, der snart kan blive lands- og verdenskendt.

- Det er ikke bare en tv-serie. For os er det også en stolthed over, at der er nogen, der kan se, at det her er værd at lave en tv-serie her, siger kulturchefen i Ringkøbing-Skjern Kommune, Per Høgh. 

Budgettet er på 80 millioner kroner. Og planen er at serien skal laves i et samarbejde mellem et dansk og et tysk produktionsselskab. 

Udendørsoptagelserne kommer til at foregå i Rigkøbing og Skjern. Og alle optagelser indenfor kommer til at blive skudt i et studie i Hamborg. 

Det er ikke afgjort endnu, om det bliver en feel-good-serie eller en barsk krimi. 

- Jeg håber og tror på, at sådan en tv-serie os for alvor på landkortet. Badehotellet (tv-serie på TV 2 red.) er jo et godt eksempel på, hvordan en tv-serie kan være med til at brande et område, siger direktør i Vestjysk Marketing, Boy Boysen.

Ringkøbing Skjern kommunes økonomiudvalgt har netop støttet projektet med en million kroner. 

- Det er jo en serie, der vil skildre vores område, og det er både med natur og erhvervsliv, som vi har at byde på i vores lokalområde, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Iver Enevoldsen (V). 

 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.