Turister stormer til vestkysten - Der har virkelig været knald på

Selv om sidste sommer satte rekord, og næsten alt var lejet ud, så er smilene endnu bredere i år.

Sommeren 2018 var ekstraordinært god for dem, der lever af turismen ved den jyske vestkyst. Det varme vejr fik mange sommerhusudlejere og campingpladsejere til at gnide sig i hænderne oven på sæsonens økonomiske høst.

quoteI uge 29, 30, 31 og 32 har der virkelig været knald på. Der har været udsolgt i hele Danmark...

Lars Christensen, Områdechef, Novasol, Vestjylland

Så troede man jo passende, at det ikke kunne blive bedre, men det er faktisk ikke tilfældet, for i år er turisterne endnu engang strømmet til den jyske vestkyst i massevis.

- Da sæsonen var gået sidste år, sagde vi, at det ville være rigtig svært at få vækst i år, men det ser ud, som om at pilen peger 3 procent opad, og det er virkelig godt, fortæller Lars Christensen, der er områdechef hos Novasol i Vestjylland. 

Det samme billede tegner sig hos Dancamps Nordsø i Hvide Sande. I både uge 29 og 30 har campingpladsen haft stuvende fuldt og meldt alt udsolgt. 

- Det har været en super sommer. Det er en fantastisk fornemmelse, når man op ad dagen når frem til, at der er udsolgt, og at man kan sætte skiltet frem og sige, at vi ikke har flere pladser, fortæller Camilla Dvinge, der er direktør hos Dancamps Nordsø i Hvide Sande. 

Smitter af på ferieland

Mens gæsterne har stået i kø for at tjekke ind på de vestjyske campingpladser og i sommerhusene, så har de faktisk også mærket i Jesperhus Feriepark på Mors, hvordan turismen har boomet. 

- Sidste sommer var vores bedste sommer i mange år, men den her er bedre. Vi har fået betydeligt flere overnattende gæster på vores feriecenter, men vi kan også mærke, at der er flere boende gæster i det danske sommerland omkring os, fortæller Jesper Overgaard, der er direktør i Jesperhus Feriepark.

Det er især i højsæsonen, at der er vækst i turismen.

- I uge 29, 30, 31 og 32 har der virkelig været knald på. Der har været udsolgt i hele Danmark af alt, hvad der kunne bimle og bamle, fortæller Lars Christensen fra Novasol i Søndervig.

I 2018 stod Vestjylland for 6,4 millioner turistovernatninger. Det svarer til 12 procent af de samlede turistovernatninger i Danmark.