Turister omsætter for 2,9 milliarder i Ringkøbing-Skjern

Omsætningen steg sidste år med 500 millioner kroner i den vestjyske kystkommune.

Der er penge i turisme - og det er store summer, der er tale om i Ringkøbing-Skjern, som er den midt- og vestjyske kommune, som har den suverænt største omsætning på turismen.

En opgørelse fra Visit Denmark viser, at turisterne i den vestjyske kommune i 2017 omsatte for 2,9 milliarder kroner. Det er 500 millioner mere end året før, og placerer Ringkøbing-Skjern på en fjerdeplads i hele landet - kun overgået af København, Aarhus og Aalborg.

- De nye opgørelser viser endnu engang, at vi har noget unikt at byde på i Ringkøbing-Skjern Kommune. Udenlandske turister forbruger for 40,7 mia. kr. om året i Danmark, så for kommunen og for landet som helhed betyder de mange turister vækst og arbejdspladser - også i de tyndt befolkede områder, siger borgmester Hans Østergaard (V) i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune. 

Varde Kommune havde sidste år en turisme-omsætning på 2,3 milliarder kroner, og lægger man tallene fra Ringkøbing-Skjern og Varde sammen, indtager de to vestkystkommuner andenpladsen efter København. 

- Det er bestemt betydelige beløb, og når vi samtidig kan se, at det er kyst- og naturturisme mere end storbyturisme eller møde- og erhvervsturisme, der tiltrækker rigtig mange mennesker til Danmark og til vores del af landet, så er det klart, at vi fortsat har et stort potentiale for unikke oplevelser og bæredygtig turisme op og ned langs hele Vestkysten, siger direktør for Ringkøbing Fjord Turisme, Sebastian Schaper.

Det er de tyske turister, der står for den suverænt største andel af overnatningerne på vestkysten. Ringkøbing-Skjern ligger i øvrigt på førstepladsen på listen over kommuner med flest udenlandske overnatninger, nemlig 84 procent.

Kommuner med størst turistomsætning

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.