Troldhede Kirke gik world wide: Vi har verdens bedste budskab

Skærtordags gudstjeneste i Troldhede blev sendt direkte på YouTube. Da der var flest seere, så 106 med online, og sognepræsten er godt tilfreds.

Der var 23 kirkegængere, da der skærtorsdag var gudstjeneste i Troldhede Kirke.

Men sognepræst Orla Villekjærs budskab kom endnu længere ud.

Gudstjenesten blev nemlig sendt direkte på kirkens YouTube-kanal, og det var der flere, der benyttede sig af. Da der var flest, var der 106 brugere, der så med online.

- Det er da fantastisk, at vi her i lille Troldhede er gået world wide, siger Orla Villekjær.

Det er en brandinggruppe under menighedsrådet, der har fået ideen, og sognepræsten glæder sig over, at den direkte transmission giver personer, der ikke har mulighed for selv at være tilstede, chancen for at se med.

Klar til at gentage succesen

- Vi har verdens bedste budskab i evangeliet om Jesus, og det er derfor, at vi synes, at det her er så fedt. Det er ikke bare, fordi Troldhede skal være kendt. Vi er meget glade for vores by. Men påskens budskab er central i al kristendom - uden Jesu opstandelse ville det være latterligt, at vi stod her i dag. Vi har et knaldgodt budskab, og det vil vi gerne ud med på alle de medier og platforme, der er mulige, siger Villekjær.

Sanne Christensen fra brandinggruppen sørgede under gudstjenesten løbende for at skrive kommentarer til sendingen på YouTube.
Sanne Christensen fra brandinggruppen sørgede under gudstjenesten løbende for at skrive kommentarer til sendingen på YouTube.
Foto: Jonas Bach Sørensen, TV MIDTVEST

Og sognebørnene syntes også godt om initiativet.

- Det er noget nyt og en chance for at vise, at vi trods alt også følger med i kirken. Jeg er ikke én af dem, der går mest med på den nye teknik, men mine børn ved alt om det der, og jeg er lidt spændt på, om nogen er dem følger med også. Men der er absolut nogle muligheder i det her, sagde Jens Futtrup efter gudstjenesten.

Troldhede Kirke regner med at gentage succesen ved flere lejligheder. Første gang bliver påskesøndag.

Der er sket meget, siden Skærtorsdag var dagen, hvor Jesus spiste sit sidste måltid - nadveren - med sine disciple. For i dag blev skærtorsdag også dagen, hvor gudstjenesten i Troldhede blev sendt live på Youtube.
Er der et sted den direkte gudstjeneste var ventet med spænding, så var det i et fortelt på en campingplads i Vedersø. Her sad formanden for menighedsrådet i Troldhede.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.