Trak sig fra ekstremt cykeløb: Jeg havde ikke hovedet med

For to uger siden valgte Henning Larsen fra Videbæk at trække sig fra det ekstreme cykelløb, Race Across America. Og han forsøger sig ikke igen.

For to uger siden valgte Henning Larsen fra Videbæk at trække sig fra verdens mest ekstreme cykelløb, Race Across America.

Ikke på grund af fysikken, men på grund af det mentale. Han gav op i tide, fordi han frygtede for sit liv.

Han har tidligere gennemført det ekstreme løb tre gange. Men i år nåede han ikke over målstregen.

- Jeg kunne simpelthen mærke, at mit hoved ikke var med, fortæller Henning Larsen i dag til TV MIDTVEST.

quoteDer er nogen af mine venner, der er blevet kørt ned, nogen er blevet handicappede og nogen er blevet slået ihjel, og det har spillet ind for mig

Henning Larsen, Videbæk

Gennemførte 1800 kilometer

Han nåede ellers at gennemføre 1800 kilometer af de 4800 kilometer, løbet er – dem tilbagelagde han på fire dage. Og benene fejlede bestemt ikke noget undervejs. 

- Jeg var faktisk en time foran min hurtigste tid og havde jeg fortsat, så kunne jeg være blevet nummer to, og det er da ærgerligt at tænke på, men hvis hjernen ikke er med, så hjælper det jo ikke at fortsætte, fortæller han.

Løbet Race Across America er farligt. Det gælder om at tilbagelægge de 4800 kilometer på under 12 dage. Og undervejs køre rytterne på ganske almindelige og ofte megetr trafikede landeveje. 

- Der er nogen af mine venner, der er blevet kørt ned, nogen er blevet handicappede og nogen er blevet slået ihjel, og det har spillet ind for mig, fortæller Henning Larsen.

Autocamper kom for tæt på

Og selv oplevede han da også, at løbet er et riskofyldt et af slagsen. En overhalende autocamper var undervejs ved at gøre en ende på mere end blot løbet for Henning Larsen.

- Da camperen kom forbi mig, så slyngede lufttrykket mig ind midt på vejen og jeg havde slet ikke styr på cyklen en 300 meter efter.

Det var blandt andet én af grundene til, at Henning Larsen efter fire dage valgte at hoppe af cyklen. 

Hjemme i Videbæk har nu fået løbet på afstand og taget en beslutning om at det var sidste for ham.

- Jeg havde lovet min kone, at det hér var absolut sidste gang. Men jeg havde da ikke håbet på, at det var på den her måde. Men det skulle bare ikke være denne gang, siger Henning Larsen. 

 

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sport.