Trak sig fra ekstremt cykelløb: Turde ikke løbe risikoen

Henning Larsen nåede at cykle 1800 kilometer. Fysikken var der ikke noget i vejen med, men mentalt var han ikke i topform.

Ultracyklisten Henning Larsen fra Videbæk har trukket sig fra verdens mest ekstreme cykelløb, Race Across America.

Efter fire dage i sadlen havde vestjyske cykelrytter tilbagelagt godt 1800 kilometer.. Fysisk havde han det fint - det var mere det mentale, der var udfordringen. Og hvis man ikke er mentalt klar, kan løbet være livsfarligt.

- Det var ikke det værd længere. Jeg turde ikke løbe risikoen, og jeg begyndte at tænke på alt det gode, jeg har derhjemme. Det betød mere for mig at være helt sikker på at komme hel hjem end at gennemføre Race Across America for fjerde gang, siger han i en pressemeddelelse.

Før turen til USA styrtede Henning Larsen på sin mountainbike. Han fik trykket flere ribben, forstuvede et håndled, og hans hjelm flækkede.

- Jeg tror, det styrt har sat sig mere, end jeg havde regnet med. Men det vidste jeg ikke, før jeg kom herover.

I Race Across America gælder det om tilbagelægge 4800 kilometer tværs over USA på 12 dage, og turen byder på meget svært terræn.

- Det fysiske kan man træne sig til. Men psykisk skal jeg hele tiden være parat, fordi der er riller og huller i vejen. Der er helleanlæg, jeg skal uden om, tunge lastbiler og vilde hunde, rådyr eller heste, jeg skal være parat til at reagere på. For ikke at tale om de store temperaturforskelle. Jeg har kørt i temperaturer fra 46 grader til frostgrader, siger Henning Larsen.