Trak igennem for lillebror

Masser af røg og brændt diesel påskesøndag i Borris. Et par tusinde var samlet til traktortræk for at mindes Daniel, der døde sidste år.

Sidste år omkom den 18-årige Daniel Gosvig fra Borris i en trafikulykke. Det var oprindeligt hans idé, at der skulle være traktortræk på Borris Landbrugsskole.

Ulykken skete kort inden første stævne. Alligevel valgte familien at gennemføre. Siden har familie og venner knoklet med at få endnu et stævne op at stå. Og det lykkedes.

- Det betyder rigtigt meget. Vi ville selvfølgelig aller helst have haft, at han havde været med, for det var det, han så op til. Men når det nu ikke kan være sådan, så er det her godt nok, siger Daniels far, Benno Gosvig fra Borris.

I lillebrors traktor

For Daniels storebror Benjamin var dagen ekstra speciel. Hver onsdag aften har venner og familie arbejdet på at gøre Daniels traktor køreklar til stævnet. Benjamin havde fået pladsen bag rattet.

- Nu når Daniel ikke er der mere, så vil vi gerne leve drømmen ud for ham. Og så det der med at skulle sætte sig op i hans traktor, det var kun ham, der kørte med den her, det er svært, fortæller Benjamin Gosvig.

Selv om Benjamin var tynget af minder, savn og et par tusinde tilskueres nysgerrige øjne nåede han Full Pull. Og lillebrors traktor holdt hele vejen.

- Det er det fedeste jeg nogen sinde har prøvet i hele mit liv, sagde en stolt storebror efter løbet.

Omkring 90 traktorer og nogle lastbiler deltog i stævnet.

Masser af røg og brændt diesel i dag i Borris. Et par tusinde var samlet til træktortræk for at mindes Daniel, der døde sidste år.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.