Tilladelse givet i sidste time: Søndervig Feriepark en realitet

Den stort anlagte Søndervig Feriepark har været undervejs i over ti år, og nu er den politiske vej banet for, at projektet endelig bliver en realitet.

Politikerne er blevet enige om en aftale, så investorerne efter over ti års venten endelig kan realisere en helt ny feriepark og badeland i Søndervig. Foto: Illustration, Søndervig Feriepark

Keld Hansen er idémanden bag Søndervig Feriepark. Foto: Troels Esmarch

1 af 2

Erhvervsordfører for Socialdemokratiet, Thomas Jensen, bekræfter over TV MIDTVEST, at der er landet en politisk aftale, der betyder, at Søndervig Feriepark kan realiseres. 

- Jeg er super glad for, at vi nu har landet en aftale, som betyder at det flotte projekt i Søndervig kan realiseres, siger Thomas Jensen, som er Socialdemokratiets ordfører valgt i Vestjylland.

Læs også Kæmpe feriepark i fare: Vi har en deadline inden jul

- Vi har lyttet til folkene bag projektet og sikret en aftale inden deadline. Samtidig må vi beklage at vi skulle helt hen til deadline, men sådan er det i politik, når der er mange andre ting med i forhandlingerne, siger Thomas Jensen.

Bagmand kan endelig se sin idé blive til virkelighed

Det er købmanden i Søndervig, Keld Hansen, der med en række investorer i ryggen er idémanden bag den stort anlagte feriepark.

- Nu kan du ikke se mig, men jeg ser meget glad ud lige nu. Vi har kæmpet hårdt for det her, så selvfølgelig er jeg glad for det, siger Keld Hansen efter han netop har modtaget nyheden. 

Læs også Thomas Jensen bryder tavsheden: Vi finder en løsning på Søndervig Feriepark

- Nu bliver der en masse arbejde, men det gør slet ikke noget. Det er det vi har ønsket, siger han tilfreds.

Ferieparken skulle efter planen bestå af 500 ferielejligheder og et af nordeuropas største badelande. Dog bliver antallet af ferielejligheder en smule lavere end det oprindelige ønske.

- 483 det er ok, fordi vi havde ligesom et mål på 500, men det her det er formentlig et forlig, de har indgået på tværs af alle partier, og så kan vi jo kun være tilfredse med det, siger Keld Hansen.

Læs også Første spadestik til Søndervig Feriepark

- Antallet gør, at vi formentlig kan få en fornuftig økonomi i det. Nu skal jeg til at ringe rundt til en hel masse, slutter han.

Ferieparken har været på tegnebrættet længe, men flere bump på vejen har gjort, at hele processen er blevet trukket i langdrag. I 2015 gav den daværende regering grønt lys til ti kystnære forsøgsprojekter, hvor Søndervig Feriepark var ét af dem. Siden da er der dog ikke sket meget, og politikerne har diskuteret den endelige aftale, som altså først i dag er endeligt vedtaget. 

Søndervig Feriepark - sagen kort:

 • Keld Hansen søsætter i 2006 ideen om at etablere Søndervig Feriepark.
   
 • I forbindelse med finanskrisen i 2008 bliver planen om Søndervej Feriepark lagt på hylden.
   
 • I 2013 bliver de første prøvehuse bygget.
   
 • Lars Løkke er på besøg i Søndervig og lover, at Søndervig Feriepark bliver en realitet, hvis han bliver statsminister. 2015 er også året, hvor den daværende regering giver grønt lys til ti kystnære forsøgsprojekter, hvor Søndervig Feriepark er én af dem.
   
 • En ny planlov i 2016 lægger op til at placere 6000 sommerhusgrunde i kystnærhedszonen mod at landets kommuner sløjfer 5000 eksisterende grunde. Ringkøbing-Skjern Kommune søger efterfølgende om 500 sommerhusgrunde. Det giver fornyet tro på projektet.
   
 • Hvordan grundene skal fordeles er stadig uvist. Til TV MIDTVEST den 14. juli 2018 sagde Socialdemokratiets erhvervsordfører, Thomas Jensen, følgende til TV MIDTVEST: ”Vi har forhandlet om det her i længere tid, og vi har været uenige om, hvordan teksten skal udlægges omkring fordelingen af sommerhuse. Nu er vi kommet tættere på en løsning.”
   
 • 18. december 2018 lander politikerne en aftale. 
Se mere