Tilfældigt besøg blev til særlig oplevelse: - Det var vildt inspirerende

En fisker fra Hvide Sande fik sig noget af en oplevelse i dag, da han hjalp en engelsktalende mand, der gik i havn. Manden var nemlig i gang med et rekordforsøg.

En sydafrikaner sejlede i havn i Hvide Sande på sin vandscooter og spurgte, hvor i verden han var. Det lyder som en meget usandsynlig historie, men det var det, der udspillede sig torsdag morgen.

Fiskeren Jan Skov var ude på sin båd, der stod stille i Hvide Sande havn. På et tidspunkt dukkede der  en mand på en jetski op, som sejlede langs kysten. Da manden så, at der var en havn, sejlede han ind.

- Første spørgsmål han stillede mig var, hvor han var henne i Danmark. Så fortalte jeg ham, at han var i Hvide Sande. Så spurgte han derefter, hvor det var, for det vidste han ikke, siger Jan Skov til TV MIDTVEST med et grin.

Jan Skov gav sig så til at hjælpe den vildfarne person. Sydafrikaneren var fyldt med sponsorer på jetskien. Han fortalte, at det var GPS-systemet, der var gået i stykker. 

Sejleren Marinus du Plessis fik også fyldt alle sine reservetanke op til vandscooteren. 
Sejleren Marinus du Plessis fik også fyldt alle sine reservetanke op til vandscooteren. 
Foto: Privatfoto: Jan Skov

De to faldt derefter i snak, og Jan fandt ud af, at det ikke var en hvilken som helst mand på en jetski. Det var en mand, der var i gang med at slå en Guinness Verdensrekord.

Fra Norge til Athen

Den sydafrikanske sejlers tur startede oppe i Norge i den arktiske cirkel. Han var i gang med at slå verdensrekorden for længste solotur på vandscooter, da han ankom til Hvide Sande. Hvide Sande var bare et pitstop på vejen til Athen.

Jan Skov synes, at det var rigtigt interessant at snakke med en så speciel person.

- Det er imponerende ene mand at sejle fra Nordnorge til Athen langs kysten hele vejen. At krydse Biscayen og så videre. Det var vildt interessant og inspirerende at høre om, siger fiskeren til TV MIDTVEST. 

Her er ruten, som Marinus du Plessis er ude på. 11.000 kilometer skulle det ende med. Og en plads i Guinness World Records.
Her er ruten, som Marinus du Plessis er ude på. 11.000 kilometer skulle det ende med. Og en plads i Guinness World Records.
Foto: Privatfoto: Jan Skov

Marinus du Plessis hedder sydafrikaneren, der var et smut forbi den lille havn. Hans sejltur langs kysterne hele vejen ned til Athen er ikke kun for rekordens skyld.

Han samler ind til et velgørende formål. Pengene han samler ind på sin færd går til hjælp af afrikanske mentalt og fysisk handicappede.

Målet er at komme over de 11.000 kilometers sejlads. Han følger kystlinjen hele vejen ned på den vestlige side af Europa, syd om Spanien og Italien, inden han til sidst skulle sætte til kaj i Athen.

Du kan følge hans rejse live ved at klikke her. 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Livsstil.