Til kamp mod kræsne børn: 0.klasse fik gourmetfrokost

I dag var madpakkerne skiftet ud med tre-retters gourmetmiddag for 0. klasse på Fjordskolen i Hvide Sande.

Emma Vang plejer at spise rugbrødsmadder til frokost. I dag stod den i stedet på gourmetmad.
Emma Vang plejer at spise rugbrødsmadder til frokost. I dag stod den i stedet på gourmetmad.
Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

Normalt er frokost lig med madpakker for 0. klasse på Fjordskolen i Hvide Sande. Men i dag var madpakkerne skiftet ud med en tre-retters gourmetmenu.

- Det smager godt.

Sådan lød den umiddelbare anmeldelse fra Emma Vang, der går i 0. klasse på Fjordskolen i Hvide Sande, da hun var i gang med forretten: en let torskeanretning serveret på hollandaise og hjemmelavede chips.

Børnene lurede lidt, da de fik torsken serveret.
Børnene lurede lidt, da de fik torsken serveret.
Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

Hvordan er det i forhold til din madpakke?, ville TV MIDTVEST’s reporter efterfølgende gerne vide, og her lød det eftertænksomme svar:

- Min madpakke er ikke så syrlig. Jeg plejer mest at få rugbrød med. Det her smager faktisk lidt bedre end rugbrød, forklarede hun.

Vil gøre op med kræsenhed

Det var restauranten Kommandobroen by Grantland i Hvide Sande, der stod bag anretningerne til den lidt ekstraordinære frokostpause. Primært for at give børnene en sjov oplevelse, men det var ikke helt uden bagtanke.

- Der er nok mange, der bliver forskånet lidt derhjemme. Så jeg synes, det er lidt sjovt, at de får lov til at smage lidt forskelligt, så de forhåbentlig ikke bliver alt for kræsne.

Det forklarede Michael Grantland, der er indehaver af restauranten, mens han anrettede børnenes anden servering.

Og selv hvis nogen af børnene skulle rynke på næsen over dagens frokost, så var det ikke spildte kræfter, slog restauratøren fast: 

Der var travlt i køkkenet hos Kommandobroen by Grantland. Her er det Michael Grantland, der er i gang med at anrette.
Der var travlt i køkkenet hos Kommandobroen by Grantland. Her er det Michael Grantland, der er i gang med at anrette.
Foto: Christian Fomsgaard, TV MIDTVEST

- Overhovedet ikke. Jeg er sikker på, at de hygger sig derinde alligevel.

I alt 40 børn fik i dag udfordret smagsløgene. Næste år slår restauranten dørene op for endnu et hold elever.