Teleanalytiker om mailsag: Borgmesteren bør gå af

John Strand, der er blevet ufrivillig hovedperson i mailsagen, mener, at borgmesteren i Ringkøbing-Skjern Kommune bør gå af.

Teleanalytiker John Strand har ufrivilligt fået en hovedrolle i mailsagen fra Ringkøbing-Skjern Kommune.  Han rystet over den drejning, sagen har taget.

- Det signal, som borgmester Iver Enevoldsen og hans administration sender til kommunalbestyrelsen, er, at hvis man forholder sig kritisk til ham og hans politik, er han villig til at gå så langt, at han ser i sine politiske modstanderes e-mails. Jeg mener, at det, kommunen har gjort, er af en sådan karakter, at borgmesteren bør gå af, siger John Strand.

John Strand er blevet inddraget i sagen, fordi han har modtaget mails fra flere politikere i Ringkøbing-Skjern Kommune om kommunens omstridte it-udbud. 

Iver Enevoldsen, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, har bedt kommunens jurist om at gennemlæse de mails, der er blevet skrevet mellem John Strand og byrådsmedlemmerne, for ifølge borgmesteren skulle teleanalytikeren være i besiddelse af fortrolige oplysninger. 

Det er en syg kultur, der er i denne her kommune.

- Jeg er dybt rystet. Jeg har gennem lang tid forsøgt at skabe transparens i sagen, men hver gang bliver jeg stoppet af kommunen. Det er en syg kultur, der er i denne her kommune, siger John Strand.

SF-byrådsmedlem Niels Rasmussen har anmeldt Iver Enevoldsen, kommunaldirektøren samt kommunens jurist til politiet for at have gennemlæst 78 af hans mails.

John Strand har i månedsvis stillet spørgsmål og sendt ansøgninger om aktindsigter i sagen om kommunens bredbåndsudbud. Han afviser at have modtaget fortroligt materiale, og han er ikke i tvivl om, at det, kommunen har gjort, er ulovligt.

- Det, kommunen har gjort er, efter de eksperter jeg har talt med, ulovligt. Det er ikke kun de folkevalgte kommunalbestyrelsesmedlemmer, der er blevet krænket, det er også mig som borger, der har henvendt mig til en række folkevalgte for at dele min viden med dem, der er blevet krænket. Jeg føler mig krænket, og jeg vil anbefale, at borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune tænker sig om, inden de sender en mail til de folkevalgte i kommunalbestyrelsen.  Kommunen har overskredet den grænse, som alle landets folkevalgte politikere tager for givet. Vi taler om den grænse, der betyder, at folkevalgte, borgere og journalister kan kommunikere fortroligt via en arbejdsmail, siger John Strand.

Borgmester Iver Enevoldsen har i dag understreget over for TV MIDTVEST, at kommunen ikke har handlet ulovligt, fordi de havde advaret om gennemlæsningen af mails på forhånd. 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.