Tårevædet gensyn med Holger

Ester Taldorf flyttede for 26 år siden fra Helsingør til Vestjylland - nu er hun så atter kommet tæt på Holger Danske.

020513_4Holger_Danske.jpg

For 80-årige Ester Taldorf fra Tarm er det noget helt specielt, at statuen af Holger Danske nu er kommet til nabobyen Skjern.

Ester Taldorf flyttede for 26 år siden til Vestjylland fra Helsingør, og Holger Danske-statuen, der indtil i går sad foran Hotel Marienlyst i Helsingør, har altid betydet meget for hende. Hendes familie var ofte på skovtur i området ved Hotel Marienlyst, og hver gang skulle de forbi og hilse på det danske nationalsymbol. Dertil kommer, at hendes far under anden verdenskrig var med i modstandsgruppen Holger Danske.

Kneb en tåre

Som sjællænder synes Ester Taldorf i princippet, at statuen burde blive i Helsingør.

- Men når han nu skulle til Vestjylland, er jeg glad for, at han er kommer så tæt på os. Og nu synes jeg, at det er helt fint, at han er her, siger hun.

- Holger Danske fik en fin tur herover. Solen skinnede og folk vinkede til ham. Når han ikke vinkede igen, var det nok, fordi han sad og tænkte sig lidt om: Hvad er det her - skal dreje bilen den anden vej igen.

TV/MIDT-VEST tog torsdag den 80-årige kvinde med ud i den lagerhal, hvor statuen indtil videre er opmagasineret, og Ester Talforf indrømmer gerne, at hun kneb en enkelt tåre ved gensynet.

Ester Taldorf fortæller her, hvad Holger Danske har betydet for hende - og hvad hun siger til, at statuen nu er kommet til Skjern.

1:49
1Ester Taldorf om gensynet med Holger Danske

 

 

2:34
En af dem som har set særligt frem til Holger Danske ankomst til Skjern er 80-årige Ester Taldorf. For 26 år siden flyttede hun fra Helsingør til Tarm. Lige siden har hun savnet Holger Danske. I dag blev de to så genforenet