Sygeplejersker tester elbiler

Sygeplejersker fra Ringkøbing-Skjern Kommune skal teste elbiler. En forsøgsperiode på tre måneder skal afgøre, om elbilerne kan klare de krav, der er i hjemmeplejen.

Hjemmeplejen i Tim og Videbæk skal fra på onsdag teste i alt fire elbiler. Og formålet er klart. Kommunen skal afgøre om elbilerne kan leve op til de hårde betingelser i hjemmeplejen

- Det kræver sin bil at transportere medarbejderne i hjemmeplejen, der jo arbejder døgnet rundt i al slags vejr og indimellem på grusveje. Og så er det selvfølgelig helt grundlæggende vigtigt, at elbilerne kan køre langt nok på en opladning, siger konsulent i Sundhed og Omsorg, Marie Christiansen i en pressemeddelelse.

Elbiler er en del af Ringkøbing-Skjern Kommunes ambition om at være selvforsynende med vedvarende energi i 2020. Her er elbilerne et skridt i den rigtige retning:

- Resultatet af testen bliver afgørende for, om vi vælger at anskaffe elbiler til udskiftning af de biler, som alligevel står for at skulle fornyes, siger konsulent i Sundhed og Omsorg, Marie Christiansen

Kommunen er med i Elbilpartnerskabet Vestdanmark, der består af 29 virksomheder og kommuner, som er gået sammen om at bringe i alt 377 nye elbiler ud på vejene i Vestdanmark i 2015.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.