Sundhedspersonale vinder arbejdsmiljøpris

Antallet af arbejdsskader faldt med 65 procent i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Afdelingen for Sundhed og Omsorg i Ringkøbing-Skjern Kommune har vundet ArbejdsMiljøprisen 2016 i kategorien "muskel- og skeletpåvirkninger".

Medarbejderne får prisen for en målrettet indsats for at skabe bedre trivsel og undgå nedslidning. Projektet Smarte Arbejdsmetoder blev sat i søen i 2013 og har nedbragt antallet af anmeldte arbejdsskader som følge af løft og forflytninger med 60 procent.

- Indsatsen her er et inspirerende eksempel på, at man i det forebyggende arbejde har sat fokus på en lang række elementer. Her har man både øget medarbejdernes viden om ergonomi og brug af hjælpemidler, og inddraget, hvordan arbejdet kan organiseres smartere. Dermed gør man allerede mange af de ting, som Arbejdsmiljørådet sammen med Arbejdstilsynet netop har peget på kan bidrage til at forebygge smerter i muskler og skelet, siger formanden for Arbejdsmiljørådet, Lisbeth Lollike, i en pressemeddelelse.

Der er 1100 medarbejdere i Sundhed og Omsorg, og indsatsen har primært været rettet mod lederne og det sosu-uddannede personale.

Det er 11. gang, Arbejdsmiljørådet uddeler ArbejdsmiljøPrisen, som består af fire forskellige kategorier. 

Ringkøbing-Skjern Kommune har selv lavet denne video om indsatsen for at undgå arbejdsskader - fra YouTube.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Sundhed.