Strid om fremtid for oversvømmet ældrecenter

Det har været oversvømmet adskillige gange efter skybrud, og nu står seniorcentret i Skjern ikke til at redde. I dag overrækker borgere over 1000 underskifter mod at flytte centret til en ny adresse.

- Det er en ommer.

Så klar i spyttet er Flora Mikkelsen fra Skjern om placeringen af byens nye ældrecenter. 

Tilbage i både 2011 og 2014 blev seniorcentret i Skjern oversvømmet under voldsomme skybrud, og centeret står nu ikke til at redde. En nyt center kan ikke ligge på den samme adresse. Politikerne mener, det nye center skal ligge på en slagterigrund i udkanten af Skjern, men det er en dårlig idé, mener kritikerne. 

- Jeg er bekymret, fordi der er for langt fra bymidten - de ældre er jo inde i byen, og det er jo rollatorfolk, vi snakker om, siger Flora Mikkelsen.  Hun har startet en underskriftsindsamling mod placeringen, og i dag kunne hun aflevere 1321 underskrifter til socialudvalgsformand Karsten Sørensen.

- Jeg er enig i, at ser man på nærhedsprincippet, så har de 1321 så evigt ret. Men der er måske nogle andre forhold, som vi i udvalget skal, kan og bør kigge på, pointerer socialudvalgsformanden.

En af løsningerne er, at kommunen etablerer bustransport til og fra ældrecenteret, men ifølge Flora Mikkelsen foretrækker mange ældre at kunne gå til centeret selv.   

Se indslag et år efter oversvømmelserne i Skjern Seniorcenter her:

Flere steder i Skjern-området havde skybruddet for et år siden store konsekvenser.

Se indslag fra oversvømmelserne i 2014:

Alt i Skjern Seniorcenter er ødelagt, efter at stedet i september 2014 blev oversvømmet under et skybrud.

 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.