Stormrådet: Skybrud gav oversvømmelser

Husejere, hvis forsikringsselskab i første omgang nægtede at dække skaderne, kan få erstatning, for der var tale om oversvømmelser efter skybruddet, siger Naturstyrelsen.

Der er godt nyt på vej til de husejere, der tidligere på måneden næsten druknede i vand fra oven. Stormrådet har nemlig afgjort, at der kan søges om erstatning efter skader som følge af det voldsomme skybrud den 6.-7. september. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Det er Naturstyrelsen, der på forespørgsel fra Stormrådet skal afgøre, om følgerne af et skybrud kan kategoriseres som oversvømmelse. Hos Naturstyrelsen har man vurderet, at "skybruddet kan have været anledning til oversvømmelser", som det hedder i fagsprog.

- Dermed er der åbnet op for, at husejere kan få erstatning, hvis deres eget forsikringsselskab ikke har villet dække skaderne, siger Poul Jensen, specialkonsulent i Stormrådet, til dagbladet.

Oversvømmelser fra åer og vandløb er normalt ikke dækket af forsikringen. Men allerede få dage efter skybruddet meldte Vestjylland Forsikring ud, at selskabet vil dække alle skader efter skybruddet.

For at få erstatning gennem Stormrådet skal en række krav være opfyldt. Ejendommen skal blandt andet være dækket af en brandforsikring, og oversvømmelsen må statistisk set ikke forekomme mere end én gang hvert 20. år.