Store forventninger til laksesæsonen

I dag var juleaften for sportsfiskere, for nu må laksen fanges.

Lørdag var dagen, hvor den nye laksesæson begyndte, og det fik tusindvis af sportsfiskere ud med snøren. Blandt andet ved Storåen ved Idom.

- Det er juleaften. Får man en fisk er det helt super, men alene det at stå selv og fiske, men også se de andre tage fisk, det er i sig selv også det hele værd, synes jeg, siger sportsfisker Carsten Strøby fra Bjerringbro.

Laksesæsonen i 2015 blev god. Forventningerne til 2016 er, at det bliver et rekordår for laksefiskeriet. 

- Alle sammen tror på, at der er mange fisk i åen. Og det er jo resultatet af både vores og kommunens arbejde - det hele hænger jo sammen. Så jeg tror på, denne her sæson slår alle rekorder, siger John Balleby, formand for Holstebro og Omegns Fiskeriforening.

Laksen tiltrak også udenlandske fiskere

I Danmark er laksefiskeriet i fremgang. Her begynder sæsonen tidligere end mange andre steder. 
Derfor var der i dag også mange fiskere fra lande som Sverige, Norge og Tyskland langs de danske åer. 

- Det er bestemt ikke på grund af vejret, men det er altid en god chance for at fange en stor laks specielt i begyndelsen af sæsonen. Når sæsonen begynder her ved Skjern Å, er mine venner og jeg er som regel for at fiske de første dage i håb om at fange en af de rigtig store, siger Owen Nimitz, sportsfisker fra Hamborg.

I år er der også andet at glæde sig over, for laksekvoten er ekstra stor. I Storåen er der ligesom i andre vandløb grænser for, hvor mange laks fiskerne må tage med hjem. Når kvoten er brugt op, skal de sætte resten ud. Sidste år måtte lystfiskere i Storåen tage 195 laks med hjem, mens kvoten i år er hævet til 400 fisk.

Laksesæsonen løber fra den 16. april til den 15. oktober.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Natur.