Stor hæder til Stauning Whisky

Det kun fem år gamle destilleri, Stauning Whisky, har netop vundet to prestigefyldte priser. Og det er den største hæder nogen dansk whisky nogensinde har fået.

Alex Højrup Munch skulle lige kigge på skærmen en ekstra gang, da han sad og bladrede rundt på Whisky Magazines hjemmeside. Egentlig skulle han bare tjekke om en samarbejdspartner havde vundet, men da han kiggede videre stod Stauning Whisky pludselig som vinder af to konkurrencer.

- Det kom som en stor overraskelse for os. Vi havde slet ikke forventet, at vi allerede nu kunne hamle op med de ældre producenter, siger Alex Højrup Munch, der er direktør for Stauning Whisky.

To gange guld Det lille jyske destilleri vandt to priser i Whisky Magazine Awards. Den ene som den bedste europæiske ryewhisky under syv år. Og den anden som den bedste europæiske single malt.

- Det har allerede betydet, at vi får henvendelser fra distributører i USA og Canada, som gerne vil sælge vores produkter. Det er meget stort, siger direktøren.

Priserne er ekstra præstigefyldte fordi Whisky Magazine kun uddeler en guldmedalje per kategori. I andre konkurrencer uddeles der rigtig mange medaljer.

Verdens bedste?

Det lille destilleri glæder sig over de to priser, men har også haft overskud til at drømme videre.

- Jeg tror faktisk på, at vi på sigt kan vinde for verdens bedste whisky. Det har flere eksperter også sagt, og så bliver jeg jo nødt til at tro på det, siger en meget glad Alex Højrup Munch.