Stauning Whisky har kæmpe succes

Stauning Whisky har fået 100 mio. kroner, forhandlerne købte den seneste sending whiskey på bare ét minut, og antallet af besøgende er røget i vejret.

En engelsk spiritus-gigant valgte for tre måneder siden at investere 100 millioner kroner i Stauning Whisky. Siden er det gået rigtig stærkt. Forhandlerne købte den seneste sending whiskey på bare ét minut, og også antallet af besøgende er røget i vejret.

 

Peter H. Pedersen, der er Medindehaver af Vild med Vin i Holstebro fik 24 flakser Kaos whisky fra Stauning. De ville ellers gerne have haft mange flere, da efterspørgslen blandt deres kunder er stor,  

- De få flasker, vi kunne få, de var væk på en dag, siger han.

 

Det tyder dog ikke på, at det fremover bliver nemmere at få fat i de gyldne dråber i fremtiden

- Jeg tror, det er helt sikkert. Det bliver ikke nemt. nej det gør det nok ikke, lyder det fra Henning Svoldgaard og Lasse Vesterby, der er Medgrundlæggere af Stauning Whisky.

 

De 2500 flasker der blev sat til salg 26. februar blev købt af forhandlerne på et minut. Udsalgsprisen på hver flaske er 595 kroner.

- Det i den dyre ende for en halv liter ung whisky fra Danmark, men det er også håndværk. De laver det hele selv og de har en super god historie, og de har fået den fortalt godt, siger Peter H. Pedersen

 

Stauning Whisky har fortalt deres historie så godt, at det nu også vælter ind med besøgende fra både ind-og udland, der vil se, hvad det er de kan i Stauning.

- Efterspørgslen både på rundvisningen og på vores produkter er i hvert fald ikke blevet mindre af, at historien omkring Stauning Whisky kom ret bredt ud, siger Lasse Vesterby.

 

Der er kun plads til 60 besøgende. Derfor har de nu også måtte skrue op for lørdagsrundvisningerne fra en til fire om måneden.

 

De første kilo korn blev kværnet i en kødhakker. Siden blev det større og større, og takket være en investering fra en engelsk spiritus-gigant har de nu 100 millioner kroner til at udbygge og blive bedre.

- Det er vanvittigt tilfredsstillende at skabe noget omsætning, noget liv og generere nogle ting ude i det område, man stammer fra, siger Lasse Vesterby.

 

Stauning Whisky brygger lige nu på et nyt destilleri. Det nye destilleri bliver 3000 kvadratmeter stort og skal kunne producere halvtreds gange mere end nu.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Livsstil.