Stauning Whisky er Danmarks største destilleri

I dag indviede Stauning Whisky et nyt destilleri, og dermed er de nu Danmarks største.

Det er tolv år siden, at ni vestjyske venner producerede den første tår Stauning Whisky. Dengang i en 15-liters aluminiumsgryde i byens nedlagte slagterhus.

I dag er produktionen noget større. Så stor, at den med indvielsen af det nye whiskydestilleri er Danmarks største.

- Alt det kobber, og de store flotte bygninger, alt det spiller bare. De visioner, vi har haft i hovedet, de står her nu, siger Alex Højrup Munch, som er medejer af Stauning Whisky.

Vi mødte mændene bag virksomheden i den spæde start i 2006

Millioninvestering gav skubbet

Udvidelsen af destilleriet blev mulig efter en investering på 100 millioner kroner tilbage i 2015. Det var verdens største spiritusproducent, Diageo, der skød penge i den vestjyske virksomhed, som nu råder over lokaler på 5.000 kvadratmeter.

quoteWhiskyen er fantastisk, og menneskerne og destilleriet er fantastiske. Der er stort potentiale for, at de kan blive et globalt navn 

Donald Colville, Whiskey-ambassadør, Diageo, Skotland

En investering, som Diageo på ingen måde fortryder i dag.

- Whiskyen er fantastisk, og menneskene og destilleriet er fantastiske. Der er stort potentiale for, at de kan blive et globalt navn (oversat), siger Donald Colville, som er whiskey-ambassadør for Diageo, Skotland.

Whisky og musikfest

Det nye destilleri skal producere 900.000 liter whisky om året, og indvielsen blev naturligvis også fejret med whisky. Derudover har de arrangeret en musikfestival, hvor mere end 2500 mennesker er inviteret.

- Når vi møder landmænd, der leverer korn, så siger de ’vi er simpelthen så stolte’, og det kommer helt nede fra hjertet. Så er man næsten også et skarn, hvis man ikke holder en større fest og viser, at vi også er glade for dem, siger Alex Højrup Munch, som er medejer af Stauning Whisky.

Se nogle af højdepunkterne i Stauning Whiskys  historie her:

Se hele indslaget om Stauning Whisky her

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Erhverv.