Stafet langs vestkysten sætter fokus på plastikforurening

I denne weekend løber Race for Oceans af stablen. En stafet fra Sylt til Skagen skal sætte fokus på plastikforureningen i havet.

To løbere mødes på stranden og overrækker hinanden en depeche. Den ene stopper op og klapper, imens den anden vender sig om, og løber videre nordpå langs stranden. 

 Mange forskellige kulturelle og politiske arrangementer har de seneste år, ligesom Race for Oceans, forsøgt at sætte havmiljøet i fokus. Se et indslag om et her: 

Hvis du har været en tur ved Vestkysten og set ovenstående, så har du vidnet en del af Race for Oceans eventen, der de kommende sætter fokus på plastikforurening i verdenshavene. 

I dag ankom Race for Oceans-stafetten til Søndervig. Den begyndte i Sylt. 

- Det skal symbolisere, den bølge der skal til, som vi i fællesskab skal skabe. Der er brug for at alle stepper op og ikke kun nogle få. Fordi der er nogle ret store udfordringer i forhold til plastikforureningen, siger Signe Simonsen, der er initiativtager til Race for Oceans.

Signe Simonsen løber selv med stafetten her på stranden ved Søndervig. 
Signe Simonsen løber selv med stafetten her på stranden ved Søndervig. 
Foto: Ditte Georg Poulsen, TV MIDTVEST

Stafetten bevæger sig nordpå båret af løbere, svømmere og havkajakroere. Flere steder undervejs er der debatter undervejs og strandrensninger. 

- Jeg glæder mig enormt meget til de sidste dage. Folk skal blive mere bevidste om, at vi har en natur, som vi skal værne om og passe på, og vi skal ikke gøre det i morgen. Vi skal i gang allerede i dag. 

Efter planen når stafetten Skagen på torsdag. 

Skipper Jørgen Olesen fra Hvide Sande havde ikke regnet med at få noget usædvanligt i nettet, da han mandag hev en omgang fisk op på sit skib. Men det fik han.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Miljø.