Spillested i Ringkøbing vil være regional musikvært

I Ringkøbing vil de være regionalt spillested i det lokale koncerthus. Nu håber de, at en igangværende tilbygning kan skubbe på.

Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Spillestedet Generator i Ringkøbing vil gerne være regionalt spillested. Det betyder med andre ord, at spillestedet kan få statslig støtte til at afvikle sine koncerter.

Læs også 17-årige Andrea sang for Dronningen

- Det vil gøre, at vi får muligheden for at eksperimentere noget mere både med forskellige genrer og lidt smallere koncerter, siger den daglige leder, Anton Bjerg.

Der er 19 danske regionale spillesteder. Generator forsøger at gøre sig attraktiv ved hjælp af en tilbygning, som skal gøre det vestjyske musiksted endnu synligere på det kunstneriske danmarkskort.

- Det her område af Danmark har også behov for nogle rigtig, rigtig gode kulturoplevelser, fortsætter Anton Bjerg.

For spillestedet vil det betyde flere millioner årligt til at arrangere koncerter for, hvis man bliver regionalt spillested.

Anton Bjerg viser frem, hvilke kendte danske kunstnere der har lagt vejen forbi Spillestedet Generator i Ringkøbing. Hanne Boel er én af dem. Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Thy har regionalt spillested til 2020

Spillestedet Thy i Thisted er med i den nuværende ordning, som løber fra 2017-2020. Her gjorde et fælles fodslag i det nordvestjyske forskellen.

- Vi tog kontakt til alle de aktive musikforeninger, der er i Thy - og der snakker vi om en otte-ti stykker på det tidspunkt her - og holdt et møde, om man var interesseret i at gå ind i et samarbejde, så vi i fællesskab kunne løfte den her opgave og lave en ansøgning om at blive regionalt spillested, forklarer bestyrelsesformand Ove Hegnhøj.

Hvad vil det sige at være regionalt spillested?

- De regionale spillesteder har som formål at formidle, præsentere, profilere og udvikle det rytmiske musikliv lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Fokus er på kvalitet, mangfoldighed og fornyelse. Statens Kunstfond fordeler årligt 25,7 millioner til de regionale spillesteder.

Kilde: Statens Kunstfond

Det resulterede i en paraplyorganisation. Alt sammen noget, der har gjort tilværelsen som spillested meget nemmere. Det giver noget pondus at have det mærkat i panden.

S-kulturordfører: Plads til én mere

Læs også Usikker fremtid for Paletten

Ud over Spillestedet Thy er Fermaten i Herning også regional musikvært. Men to i Midt- og Vestjylland kan ifølge Socialdemokratiets kulturordfører, Mogens Jensen, være én for lidt.

-  Når man ser på danmarkskortet i forhold til fordelingen af regionale spillesteder, så kunne der fint være plads til et herude i det vestjyske, mener han.

Murerne er godt i gang med tilbygningen til det ringkøbingensiske spillested. Når byggeriet er færdigt, kan Generator afholde dobbelt så mange koncerter. Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Den tilbygning, Generator er i gang med netop nu, giver plads til dobbelt så mange gæster. Om det blandt andet medfører, at spillestedet får kategorien, regional, fra 2021 og fire år frem, må fremtiden vise.

Læs mere om den statslige ordning her.

02:50 Luk video