Søndervig får dispensation til feriepark

Regeringen har fredag morgen udpeget de ti projekter, som får lov til at bygge i den kystnære zone. Den store feriepark i Søndervig er et af de ti projekter.

10 kommuner har fået dispensation til at bygge nær kysten. Det blev en realitet, da regeringen fredag morgen præsenterede de projekter, som nu er blevet udvalgt.

Iblandt de ti projekter er Søndervig Feriepark. Det er et projekt som blandt andet består af 500 feriehuse og Nordeuropas største badeland. Det forventes, at projektet vil betyde en årlig stigning på 620.000 udenlandske overnatninger.

- Der er et meget stort turistpotentiale i at kunne tiltrække endnu flere turister til Søndervig. Søndervig er jo en stor feriedestination i Danmark, men har brug for at udvikle sig og blive endnu mere attraktiv, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Byggeriet af Nordeuropas største badeland er planlagt til at begynde i foråret 2016, og det kommer til at fylde et areal svarende til mere end to fodboldbaner. I den store feriepark bliver der bygget omkring 500 ferieboliger, og badelandet bliver ikke kun for børn - efter planen kommer det også til at indeholde spa- og wellnessfaciliteter for de voksne. De lokale attraktioner bliver også inddraget som en del af byggeriet. En kopi af Lyngvig Fyr bliver opført indendøre, som trappeopgang til vandrusjebanerne og selve badebassinerne bliver udformet som Ringkøbing Fjord. 

Regeringen forventer at de nye projekter kan være med til at øge turismen, men også skabe mere vækst i de områder, hvor de bliver opført.

Her kan I høre borgmester Iver Enevoldsens reaktion: