Sommercamp med brintmotorer og robotter

Skjern Tekniske Skole vil gerne vise de unge, at der er et alternativ til gymnasiet.

Der er fodboldskoler, håndboldskoler og cirkusskoler.

Og så er der den sommercamp, som Teknisk Skole i Skjern i år har arrangeret for første gang.

Tre dage i denne uge har skolen arrangeret sommercamp for ferieramte folkeskoleelever, og det har været en stor succes. 43 elever har taget imod tilbuddet om en madcamp, bilcamp eller teknologicamp.

- Vi vil gerne åbne de unge menneskers øjne for, hvordan erhvervsuddannelser også kan være. Det er ikke det sorte fag længere. Det er også ny teknologi med brint- og hybridmotorer, robotter og 3D-printere, fortæller skolens udviklingschef Hans Uhd.

Udover at give de unge mennesker en god oplevelse håber skolen også, at nogle af sommergæsterne kommer tilbage for at uddanne sig.

- Vi håber, at der kommer til at foregå en masse snak hjemme ved køkkenbordet hos far og mor og de drenge og piger, der har været med. For ligesom at udfordre deres uddannelsesvalg i fremtiden - at man måske ikke behøver den slagne vej mod gymnasierne.

- Jeg tror, at der er mange, der ikke har kendskab til erhvervsuddannelserne. Også fordi der findes mange forskellige uddannelser, og det kan godt være forvirrende, når man gør i 7. og 8 klasse. Så kan det her være en øjenåbner for, hvad sådan en uddannelse kan indeholde, siger Hans Uhd.

Se indslag fra sommercampen i Skjern her.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Uddannelse.