Sommercamp med brintmotorer og robotter

Skjern Tekniske Skole vil gerne vise de unge, at der er et alternativ til gymnasiet.

Kommende automekanikere? Deltagere på Skjern Tekniske Skoles sommercamp. Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Der er fodboldskoler, håndboldskoler og cirkusskoler.

Og så er der den sommercamp, som Teknisk Skole i Skjern i år har arrangeret for første gang.

Tre dage i denne uge har skolen arrangeret sommercamp for ferieramte folkeskoleelever, og det har været en stor succes. 43 elever har taget imod tilbuddet om en madcamp, bilcamp eller teknologicamp.

- Vi vil gerne åbne de unge menneskers øjne for, hvordan erhvervsuddannelser også kan være. Det er ikke det sorte fag længere. Det er også ny teknologi med brint- og hybridmotorer, robotter og 3D-printere, fortæller skolens udviklingschef Hans Uhd.

Udover at give de unge mennesker en god oplevelse håber skolen også, at nogle af sommergæsterne kommer tilbage for at uddanne sig.

- Vi håber, at der kommer til at foregå en masse snak hjemme ved køkkenbordet hos far og mor og de drenge og piger, der har været med. For ligesom at udfordre deres uddannelsesvalg i fremtiden - at man måske ikke behøver den slagne vej mod gymnasierne.

- Jeg tror, at der er mange, der ikke har kendskab til erhvervsuddannelserne. Også fordi der findes mange forskellige uddannelser, og det kan godt være forvirrende, når man gør i 7. og 8 klasse. Så kan det her være en øjenåbner for, hvad sådan en uddannelse kan indeholde, siger Hans Uhd.

02:01

Se indslag fra sommercampen i Skjern her.

Luk video