Sommer i maj: Bare farverne gør én glad

Mange landmænd har allerede måttet tage vandingsanlægget i brug. Og is-sælgerne jubler over det gode vejr.

Landmand Klaus Kristensen fra Hover. Foto: Louise Deruginsky, TV MIDTVEST

Sidste år skuffede den danske sommer med et meget begrænset antal varme-dage.

Meget tyder på, at 2018 har tænkt sig at tage grundigt revanche.

Selv om vi kun skriver maj, har der ifølge TV 2 Vejret allerede været syv sommerdage med temperaturer over 25 grader, og vejret er så godt, at mange landmænd har svært ved at få armene ned.

- Det er da utroligt dejligt at stå op til sådan noget vejr. Bare farverne på den her tid af året, gør en glad, siger den økologiske landmand Klaus Kristensen fra Hover ved Spjald.

Læs også Tidlig sommer: Nu er der makrel ved kysten

Landmændene har ofte døjet med et meget vådt og koldt forår. I år er det helt anderledes. Afgrøderne skyder i vejret, og Klaus Kristensen har allerede måtte tage vandingsanlægget i brug på sin rapsmark.

- Som landmænd vil vi altid gerne have et varieret vejr. Hverken for meget eller lidt af det hele, men det er da utrolig dejlgt at skulle ud og flytte vandingsanlægget på sådan en flot rapsmark.

For Klaus Kristensen er det ideelle vejr høj solskin med 25-30 grader om dagen og fem-syv millimeter regn om natten. Men mindre kan også gøre det. Og personligt kan han ikke få nok solskin.

- Jeg er totalt til sol og sommer. Jeg er født på den forkerte side af kloden, så det passer mig utrolig godt. Det kan ikke blive for varmt til mig, siger han.

- Jeg har verdens bedste job

Ingen sommer uden is. Og is-sælgerne er også godt tilfredse med den tidlige sommer.

Anette Greve fra Hjem-Is. Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

- Vi kan i den grad mærke, at det er blevet varmt, for nu skal folk have fyldt fryseren med is. Det rigtig godt, rigtig rigtig godt, siger Annette Greve fra Aulum, der kører for Hjem-Is.

Og det gode vejr påvirker også humøret.

- Jeg har verdens bedste job, især nu hvor det er så varmt. Så ser vi mange mennesker, der bliver glade for at se den blå bil, siger Annette Greve.

Det er et højtryk nordøst for Danmark, der sender masser af varm og tør luft ind over Danmark. Tirsdag skulle også byde på masser af sol med op til 25 grader, mens det bliver lidt køligere de kommende dage.

  Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

 

02:02 Luk video