Socialt bedrageri for millioner

Ringkøbing-Skjern kommune har anmeldt en familie for 70.000 kroner.

Kommunen har anmeldt en familie til politiet for socialt bedrageri. På papiret er parret sepereret, men kommunen mistænker dem for, at de stadig bor sammen, og dermed snyder sig til flere penge, end de er berettiget til.

Uberettiget modtaget 70.000

De seneste syv måneder har parret modtaget 70.000 kroner i børnetilskud, boligsikring og kontanthjælp, penge som kommunen mener, at familien har modtaget uberettiget.

- Sagen er så grov, at vi har valgt at anmelde både manden og kvinden til politiet. Jeg håber, det vil få andre familier til at tænke sig om en ekstra gang, så de ikke får bragt sig selv i en direkte kriminel situation, siger Jakob Slot, der er afdelingsleder i Borgerservice.

Flere tilfælde af snyd

Familien er dog ikke et enestående tilfælde i kommunen. Til januar bliver endnu en sag om socialt bedrageri meldt til politiet. I den sag er det en førtidspensionist, som kommunen mistænker for snyd med omkring 120.000 kroner. Kommunen har i 2011 haft fokus på socialt bedrageri. Det har nu resulteret i to sager og socialt bedrageri for knap to millioner kroner.   Ringkøbing-Skjern Kommune kræver pengene tilbagebetalt. 

Se indslag om det sociale bedrageri her:

Ringkøbing-Skjern Kommune har for første sendt en sag om socialt bedrageri til politiet.