Soc. dem. kræver loven overholdt

Socialdemokraterne i Ringkøbing-Skjern byråd reagerer nu på, at kommunen er langt bagud med at behandle familiesager.

At en familie har ventet i 15 måneder på at få svar på en ansøgning om aflastning til deres hjerneskadede datter, chokerer det socialdemokratiske byrådsmedlem i Ringkøbing-Skjern Kommune, Lene Nørlund.

Loven skal overholdes

Hun kræver nu, at loven bliver overholdt. Og hun bakker familien op i deres kritik af kommunen.

- Det er dybt utilfredsstillende og specielt for alle de borgere, der må vente på en meget meget lang sagsbehandling. Det kan de ikke være tilfredse med, og det kan vi som politikere under ingen omstændigheder være tilfredse med, siger hun idag.

"Det er ikke godt nok"

I loven står, at de børnefaglige undersøgelser og handleplaner skal være afsluttet indenfor fire måneder. Ringkøbing-Skjern Kommune har 147 sager, hvor den tidsfrist ikke er overholdt. Borgmesteren erkender da også, at det ikke er godt nok.

- Det er ikke tilfredsstillende, at der ligger 147 sager, der ikke overholder tidsfristen, men det er samtidigt vigtigt for mig at sige, at i 90 % af tilfældene, der har vi sat foranstaltninger i gang overfor de familier det vedrører, siger venstreborgmester Iver Enevoldsen.

Lover løsning til efteråret

Borgmesteren garanterer, at der nu er en løsning på vej, og at sagspuklen vil være væk til efteråret, men det er ikke godt nok for Lene Nørlund:

- Vi begår lovbrud hver eneste dag, og det kan vi ikke være bekendt overfor borgerne her i kommunen, siger hun og kræver en ny handleplan nu!

 

 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.