To skyldige i 21 år gammel sag

To mænd blev i dag kendt skyldige i seksuelle overgreb, de begik for 21 år siden.

De to mænd er i dag 48 og 74 år gamle - godt to årtier gået, siden de i 1991 udøvede seksuelle overgreb på en dengang 6-årig pige.

Tiltalen i byretten i Herning lød blandt andet på voldtægt af den 6-årige, oralsex og også trusler om, at de to gerningsmænd ville sætte ild til pigens forældres hus og slå hende ihjel, hvis hun sagde noget. Overgrebene fandt sted i en landsby i den tidligere Egvad Kommune, som nu hører ind under Ringkøbing-Skjern.

Dømt for voldtægtDe to mænd havde begge nægtet sig skyldige, men retten mente noget andet. Den ene mand, som er 48 år, blev dømt for forsøg på samleje og for at hjælpe den anden til at begå voldtægt mod et barn under 12 år. Han blev frifundet for tiltalen om trusler på grund af, at denne tiltale var forældet.

Den anden mand blev blandt andet kendt skyldig i fuldbyrdet samleje.

- Der kommer til at gå en rum tid, før de kan få en dom. Nu skal de begge mentalundersøges. Men der er ingen tvivl om, at man ser meget alvorligt på de her forhold, forklarer anklager Jens Severinsen, der i dag førte sagen for byretten i Herning.

Gammel sag med alvorlige følger

Selvom sagen er 21 år gammel, nåede den nu 27-årige forurettede at rejse den i tide. Sager om overgreb på mindreårige skal nemlig rejses, inden offeret fylder 28 år. Og selvom det er længe siden, så har den nu unge kvinde stadig store ar på sjælen.

Den dag i dag er hun indlagt på psykiatrisk afdeling og er ikke i stand til at have et arbejde. Ifølge hendes psykolog vil hun aldrig slippe af med sine mén efter overgrebet, og hun plages af mareridt, angst og skyldfølelse. Den 27-årige er dog i bedring. Dette skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Tidligere dømt

Begge dømte har tidligere lavet overgreb på mindreårige. Den 48-årige fik i 2011 en fem måneders betinget fængselsdom for seksuelle krænkelser af en mindreårig pige samt besiddelse af børneporno. Han kom dog ikke til at sidde i fængsel, fordi sagen var mere end 20 år gammel.

Den 74-årige indrømmede under første retsdag, mandag, at han tidligere havde krænket sin egen datter seksuelt, skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

De to mænd skulle angiveligt kende hinanden, fordi de boede i samme bygning. Det var også her, overgrebene fandt sted. Den 27-årige havde holdt sin historie hemmelig helt indtil 2011, hvor hendes veninde førte sag mod den nu 48-årige mand.

De to dømte kan ikke anke afgørelsen, før retten er kommet frem til, hvilken straf, de skal have.

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.