Skoler i Ringkøbing-Skjern er med i stor toilet-undersøgelse

Flere vestjyske skoler deltager næste uge i Masseeksperimentet, som kortlægger forholdene på folkeskolernes toiletter.

Fem folkeskoler i Ringkøbing-Skjern Kommune er fra og med på mandag med i en stor national undersøgelse om toiletter. Undersøgelsen udspringer af, at flere og flere mennesker, især børn i folkeskolen, ikke vil bruge de offentlige toiletter, og derfor holder sig i timevis.
Flere forskere mener, at årsagen til problemet især skyldes, at toiletforholdene på landets folkeskoler simpelthen er for ringe. Det skriver JydskeVestkysten.

Fra Ringkøbing-Skjern Kommune deltager Vestjysk Gymnasium, Stauning Skole, Hee Skole, Ølstrup Skole og Nr. Vium-Troldhede Skole.

Overlæge på Aarhus Universitetshospital, Søren Rittig, mener, det er nødvendigt med en undersøgelse som den her blandt eleverne.

quote-Vi ved, at rigtig mange børn går og holder sig dagen lang, hvilket kan være til skade for både blære- og tarmfunktion

Søren Rittig, Overlæge på Aarhus Universitetshospital

- Vi ved, at rigtig mange børn går og holder sig dagen lang, hvilket kan være til skade for både blære- og tarmfunktion. Blæren bliver overstimuleret, hvis den ikke bliver tømt mindst hver 3. time. En overaktiv blære medfører, at børnene mister kontrollen over blæren og kommer til at tisse i bukserne, siger Søren Rittig, Overlæge på Aarhus Universitetshospital.

Undersøgelse skal inddrage eleverne i problemet

Også den administrerende direktør i Industriens Fond, Mads Lebech, er overbevist om, at undersøgelsen kan gavne børnene på længere sigt.

- Med årets Masseeksperiment får eleverne indsigt i den naturvidenskabelige metode og kan se, hvordan den bruges til at undersøge et problem fra deres egen hverdag - og måske på sigt være med til at afhjælpe problemet, siger direktør i Industriens Fond, Mads Lebech, til JydskeVestkysten.

I alt 35.000 skolelever deltager i undersøgelsen – her af 7.000 fra Region Midtjylland, fordelt på 78 skoler og i 263 klasser.

Resultaterne af undersøgelsen forventes at blive offentliggjort i december.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Uddannelse.