Skoleformand: Vil hugge elever fra andre skoler

Nyrenoveret skole i Rækker Mølle kaster sig ud i åbent opgør om folkeskoleelever i Ringkøbing-Skjern Kommune

Kampen om eleverne til folkeskolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er blusset op med uformindsket styrke efter en af de lokale skoleformænd åbent erkender, at man går på strandhugst hos de andre skoler i området.

- Vi kommer til at tage elever fra de andre skoler i kommunen, sådan er det bare, siger skolebestyrelsesformanden for Rækker Mølle skole, H.C. Tylvad.

Rækker Mølle skole gennemgik sidste år en renovering for 20 millioner kroner, og er i dag en af de mest moderne skoler i området. Et kort der i følge skolebestyrelsesformanden er vigtigt at spille i kampen om potentielle elever.

- Vi ved at gode faciliteter og høj faglighed har høj prioritet når forældrene skal vælge skole til deres børn. Når vi samtidig kan dokumentere, at skolen ligger højt i de nationale tests ved vi vi står os godt i konkurrencen med de andre skoler, siger H.C. Tylvad.

Endelig peger skolebestyrelsesformanden på et forhold der umiddelbart synes banalt, men som er vigtig for børnenes trivsel.

- Vi tilbyder nemlig rigtig gode toiletforhold på vores skole. Noget der har betydning for eleverne på de lange skoledage, siger han.

Skoler der hugger hinandens elever på tværs af skoledistrikter var tidligere et tabubelagt emne. Men netop i Ringkøbing-Skjern har flere skoler i de seneste år været i offensiven for at løfte antallet af elever i klasserne.

Stauning var sammen med Stadil-Vedersø Skole blandt de første med tilbud om gratis buskørsel til elever fra andre skoledistrikter i kommunen.

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Uddannelse.