Skjern vandt vestjysk bronzekamp

Skjern Håndbold levede op til favoritværdigheden og snuppede bronzemedaljerne for næsen af årets store overraskelse Mors-Thy Håndbold

Sæsonens store overraskelse i dansk herrehåndbold, Mors-Thy, slutter en flot sæson uden at vinde medaljer.

Det står klart, efter at holdet fredag tabte 23-27 på udebane til Skjern Håndbold efter 11-16 ved pausen.

Skjern vandt sidste fredag det første opgør på Mors med 26-25, og dermed tager klubben bronzemedaljerne med en samlet sejr på 53-48. En vigtig tredjeplads for vestjyderne, fordi den giver adgang til europæisk håndbold efter sommerpausen.

For Mors-træner Jan Paulsen og hans mandskab endte sæsonen dermed i lidt af en nedtur. Holdet var kun et mål fra en sensationel finaledeltagelse, men kræfterne var tilsyneladende sluppet op, da bronzemedaljerne skulle fordeles.

Efter 20 minutter havde Skjern skabt et forspring på fem mål, og det formåede morsingboerne ikke at indhente.

Afskedskamp for to store profiler

Kampen var afskedsforestilling for to af Skjerns store profiler i en årrække. De tidligere landsholdsspillere Kristian Gjessing og Jesper Jensen blev både før og efter kampen hyldet af publikum i Skjern Bank Arena.

Specielt for Jesper Jensen var det en speciel aften. Efter flere end 450 kampe for Skjern stopper han som spiller på topplan og tager i stedet hul på en karriere som træner. Kristian Gjessing fortsætter som spiller for HC Midtjylland i førstedivision.

Guld- og sølvmedaljerne er et anliggende mellem KIF Kolding København og Aalborg Håndbold. Nordjyderne har et forspring på otte mål inden returkampen søndag aften.

/ritzau/

Flere billeder fra bronzefesten: